Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Як приготувати хачапурі по-аджарськи на кефірі?
Хачапурі – це те блюдо, яке краще всього їсти гарячим з запалі з жару. Таку випічку дуже люблять чоловіки, адже це не просто перекус, а повноцінне ситне блюдо з-за великої кількості сиру і наявності яєць з зеленню.
Час приготування: 2 години.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 1200 р.
Кефір жирний – 310 мл.
Дріжджі пресовані – 30 р.
Цукровий пісок – 2 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Масло вершкове – 75 р.
Для начинки:
Сир Сулугуні – 160 р.
Сир Бринза – 140 р.
Яйця курячі – 8 шт.
Сіль – 1 щіпка
Петрушка – 20 р.
Процес приготування:
Кефір злегка нагріти, додати до нього дріжджі, перетерті між пальцями. Додати цукор і залишити на 10 хв. в теплі, щоб дріжджі почали працювати.
На поверхні з’являться бульбашки. Вершкове масло розтопити, додати до кефіру, до суміші просіяти борошно і сіль.
Замісити м’яке еластичне тісто і прибрати в тепле місце, накривши рушником, на 45 хв.
Для начинки 3 яйця відварити круто, зелень помити, дати їй обсохнути і дрібно нарізати. Весь сир з яйцями потерти на крупній тертці, посолити і перемішати.
Тісто поділити на 4 частини, кожну розкачати в циліндр товщиною 0,5 см. По краях викласти трохи начинки, згорнути краю трубочкою всередину до центру. Защипнути кінці і сформовать човники з тіста.
Змастити збитим яйцем тісто, потім викласти по центру начинку і дати постояти близько 15 хв, щоб тісто підійшло.
Духовку розігріти до 220 градусів, відправити хачапурі, випікатися на 15-20 хвилин, потім витягнути, розбити в центр кожної начинки по 1 яйцю. Поставити допекаться в духовку на 4-7 хв.