Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Хачапурі по-аджарськи з сиром в духовці

У тісто тут, крім води, додається молоко, це робить його трохи більш здобним. Також не доведеться шукати ніякі екзотичні сири, достатньо буде купити тільки сулугуні.

Час готування: 1 година 55 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 120 мл
  • Молоко – 130 мл.
  • Борошно пшеничне – 410 р.
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 8 р.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукровий пісок – 2 ч. л.

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 320 р.
  • Яйця курячі – 2 шт. + 7 шт.

Для змащування:

  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

  • Для опари змішати тепле молоко і воду, всипати туди ж цукровий пісок і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 15-20 хв., поки на поверхні не з’явиться пишна шапка піни.
  • Перелити готову опару в глибоку миску, вбити туди яйце, посолити і порціями просіяти борошно.
  • Замісити тісто руками або кухонним комбайном, поки воно не перестане липнути до рук. Перекласти в чисту миску, накрити рушником і залишити в теплі підходити на 1 годину.
  • За цей час тісто сильно збільшиться, його потрібно обім’яти і залишити підходити ще на півгодини.
  • Для начинки сир натерти на тертці, вбити до нього яйця, перемішати, посолити, якщо в сирі солі недостатньо.
  • Поділити тісто на 7 частин, розкачати їх в тонкі овальні коржики. Викласти всередину начинку, загорнути краї тіста з 2 сторін в трубочку, кінці защипнути. На деко застелити антипригарний килимок, викласти хачапурі.
  • Яйце злегка збити і змастити краю випічки з тіста.
  • Пекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хв, потім дістати, в центр кожного хачапурі розбити по 1 яйцю, прибрати в духовку ще на 8-10 хв.
  • Приємного апетиту!