Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Хачапурі по-аджарськи з сиром в духовці
У тісто тут, крім води, додається молоко, це робить його трохи більш здобним. Також не доведеться шукати ніякі екзотичні сири, достатньо буде купити тільки сулугуні.
Час готування: 1 година 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Для тіста:
Вода – 120 мл
Молоко – 130 мл.
Борошно пшеничне – 410 р.
Яйце куряче велике – 1 шт.
Дріжджі сухі – 8 р.
Сіль – 1 щіпка.
Цукровий пісок – 2 ч. л.
Для начинки:
Сир сулугуні – 320 р.
Яйця курячі – 2 шт. + 7 шт.
Для змащування:
Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Для опари змішати тепле молоко і воду, всипати туди ж цукровий пісок і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 15-20 хв., поки на поверхні не з’явиться пишна шапка піни.
Перелити готову опару в глибоку миску, вбити туди яйце, посолити і порціями просіяти борошно.
Замісити тісто руками або кухонним комбайном, поки воно не перестане липнути до рук. Перекласти в чисту миску, накрити рушником і залишити в теплі підходити на 1 годину.
За цей час тісто сильно збільшиться, його потрібно обім’яти і залишити підходити ще на півгодини.
Для начинки сир натерти на тертці, вбити до нього яйця, перемішати, посолити, якщо в сирі солі недостатньо.
Поділити тісто на 7 частин, розкачати їх в тонкі овальні коржики. Викласти всередину начинку, загорнути краї тіста з 2 сторін в трубочку, кінці защипнути. На деко застелити антипригарний килимок, викласти хачапурі.
Яйце злегка збити і змастити краю випічки з тіста.
Пекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хв, потім дістати, в центр кожного хачапурі розбити по 1 яйцю, прибрати в духовку ще на 8-10 хв.