Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Даний хачапурі по-аджарськи без дріжджів
Одним з класичних варіантів тесту для хачапурі є тісто на мацоні (щось на зразок кисляку). Дріжджі в такому випадку не додаються, мацоні можна замінити густим несолодким йогуртом або кисляком.
Час приготування: 2 години 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
Йогурт або кисле молоко – 250 р.
Яйця курячі – 3 шт.
Борошно пшеничне – 500 р.
Цукровий пісок – 2 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода – 0,5 ч. л.
Для начинки:
Сир Адигейський – 170 р.
Сир Сулугуні – 130 р.
Вода – 1 ст. л.
Яйця курячі – 4 шт.
Жовток курячого яйця – 1 шт.
Процес приготування:
Перемішати мацоні або кисле молоко з содою, залишити на 5 хв., щоб відбулася реакція.
У мисці змішати яйця, сіль, цукровий пісок, додати до простокваші.
Потроху просіяти в рідку суміш борошно, замісити тісто. Накрити миску з тістом рушником або марлею і залишити в теплому місці на 1,5 години.
Сулугуні натерти на тертці, Адигейський сир пом’яти картофелемялкой або виделкою. Змішати сири, якщо начинка вийшла сухуватою, додати 1 ст. л. води.
Поділити тісто на 4 шматки. Кожен шматок розкотити тонко у формі овалу. По краях розкласти тонку смужку начинку, скрутити тісто по краях, загортаючи всередину, надати йому форму човники, кінчики защипнути.
Начинку викласти в центр, тісто по краях змастити жовтком.
Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. На 20 хв. відправити хачапурі в духовку на деку, застеленому килимком. Вийняти випічку, вбити в кожне хачапурі по яйцю, пекти ще близько 2-3 хв., щоб жовток не встиг повністю згорнутися.
Подавати хачапурі, поклавши на них шматочки вершкового масла в центр.