Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Даний хачапурі по-аджарськи без дріжджів

Одним з класичних варіантів тесту для хачапурі є тісто на мацоні (щось на зразок кисляку). Дріжджі в такому випадку не додаються, мацоні можна замінити густим несолодким йогуртом або кисляком.

Час приготування: 2 години 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Йогурт або кисле молоко – 250 р.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 р.
  • Цукровий пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир Адигейський – 170 р.
  • Сир Сулугуні – 130 р.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Жовток курячого яйця – 1 шт.

Процес приготування:

  • Перемішати мацоні або кисле молоко з содою, залишити на 5 хв., щоб відбулася реакція.
  • У мисці змішати яйця, сіль, цукровий пісок, додати до простокваші.
  • Потроху просіяти в рідку суміш борошно, замісити тісто. Накрити миску з тістом рушником або марлею і залишити в теплому місці на 1,5 години.
  • Сулугуні натерти на тертці, Адигейський сир пом’яти картофелемялкой або виделкою. Змішати сири, якщо начинка вийшла сухуватою, додати 1 ст. л. води.
  • Поділити тісто на 4 шматки. Кожен шматок розкотити тонко у формі овалу. По краях розкласти тонку смужку начинку, скрутити тісто по краях, загортаючи всередину, надати йому форму човники, кінчики защипнути.
  • Начинку викласти в центр, тісто по краях змастити жовтком.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. На 20 хв. відправити хачапурі в духовку на деку, застеленому килимком. Вийняти випічку, вбити в кожне хачапурі по яйцю, пекти ще близько 2-3 хв., щоб жовток не встиг повністю згорнутися.
  • Подавати хачапурі, поклавши на них шматочки вершкового масла в центр.
  • Приємного апетиту!