Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Рецепт хачапурі по-аджарськи від Іллі Лазерсона
Надзвичайно смачні хачапурі від відомого шефа, які виходять у всіх. Сотні господинь з усього світу радують рідних цієї випічкою за його рецептом.
Час готування: 1 година 25 хв.
Порцій: 1.
Інгредієнти:
Вода – 210 мл
Сіль – 0,5 ч. л.
Олія оливкова – 1,5 ст. л.
Цукровий пісок – 1 ч. л.
Дріжджі свіжі пресовані – 21 р.
Борошно пшеничне – 520-600 р.
Сулугуні – 230 р.
Яйце – 2 шт.
Вода в начинку – 1 ст. л.
Процес приготування:
У ємність розкришити дріжджі, додати сіль з цукровим піском, теплу воду. Віночком всі збовтати до однорідності.
Влити в масу рафінована рослинна олія і порціями додавати просіяне борошно. Перемішати тісто в комбайні або замісити руками.
Припылить стіл і тісто борошном, продовжити замішувати. Орієнтуватися потрібно на те, щоб тісто було м’якше, ніж вушна мочка. Накрити тару з тестом кухонним рушником і залишити в теплому місці, щоб тісто підійшло.
Для начинки сир потерти на крупній тертці, додати до нього 1 ст. л. борошна, стільки ж води і білок 1 яйця. Жовток залишити для змащування. Спробувати масу і досолити за смаком.
Стільницю знову присипати борошном. Помісити виросло в обсязі тісто, розкачати його качалкою у формі овалу. З двох сторін скачати краї тіста всередину, краї защипнути, центр розсунути пальцями. Посередині викласти начинку з сиру.
Деко присипати борошном. Викласти на нього заготівлю, змащену жовтком.
Прибрати в заздалегідь розігріту духовку і пекти при температурі 200 градусів орієнтовно 8-10 хв.
Витягнути човник, ложкою зробити поглиблення, розбити в центр яйце і прибрати в духовку ще на 1 хв.
Викласти поверх яйця шматочок вершкового масла і подавати хачапурі гарячим.