Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Хачапурі з листкового тіста в домашніх умовах
Хачапурі по-аджарськи на листковому тісті виходять ніжними і розсипчастими, тісто дуже легке, буквально тане в роті. Тісто підійде будь покупне, в якості начинки можна взяти сулугуні і куряче яйце.
Час готування: 1 год.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Тісто листкове готове – 300 р.
Сир Сулугуні – 420 р.
Яйця курячі – 7 шт.
Масло 82,5 % жирності – 35 р.
Процес приготування:
Розморозити готове покупне листкове тісто, поділити його на 3 рівні частини і розкачати тонкими шарами у формі прямокутників, злегка припылив борошном.
Сулугуні крупно потерти на тертці, вбити до нього 3 яйця і перемішати.
З обох сторін викласти на кожен шматок тесту начинку по краю, краю з начинкою загорнути всередину до центру з кожної сторони.
З яйця виділити білок, розбовтати його, змастити краї хачапурі і защипнути.
Деко застелити килимком або харчовим пергаментом, духовку нагріти до 200 градусів.
Хачапурі викласти на деко, злегка розсунути бортики з тіста, щоб отримати форму човники. Дно і бортики змастити рештою жовтком. Інший білок і жовток влити в сир, перемішати і в центр кожного шматка тіста викласти начинку.
Випікати близько 15 хвилин, потім витягнути деко, вбити в центр кожного хачапурі по 1 яйцю, повернути деко в духовку на 2-3 хв. Білок за цей час повинен встигнути згорнутися, а жовток залишитися з рідким центром.
У центр кожного хачапурі покласти по невеликому шматочку вершкового масла і гарячими подати до обіду або вечері.