Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Простий покроковий рецепт картоплі з баклажанами і м’ясом

Ще один варіант смачного і корисного вечері для всієї родини. Спробуйте приготувати картоплю тушковану з м’ясом і баклажанами і насолодитеся чудовою грою смаку і аромату.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,4 кг
  • Морква – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 100 г
  • Перець солодкий – 100 г
  • Баклажан – 100 г
  • Картопля – 0,5 кг
  • Приправи, перець і сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Перед початком приготування потрібно добре м’ясо промити під проточною холодною водою. Потім його потрібно трохи обсушити. Зробити це можна кількома способами, наприклад, за допомогою паперового рушника.
  • Обсушенное м’ясо наріжте на порційні шматочки невеликого розміру (бажано, щоб їх товщина не перевищувала 1,5 сантиметрів).
  • Обсмажте м’ясо на попередньо розігрітій сковороді з 2 столовими ложками рослинного масла. Вогонь бажано використовувати на повну потужність, тому що в цьому рецепті важливо, щоб м’ясо максимально швидко покрилося апетитною золотистою скоринкою, яка допоможе зберегти соковитість м’яса і форму в подальшому процесі готування.
  • Ріпчасту цибулю і моркву очистіть за допомогою гострого ножа. Сполосніть водою і поріжте моркву тонкими смужками однакового розміру, а цибулю – середніми кубиками. Додайте овочі в сковороду з м’ясом і обсмажте при періодичному помішуванні протягом 10 хвилин.
  • Щоб прибрати з баклажана гіркоту, потрібно нарізати його кружечками (або кубиками) і покласти в солону воду (гарячу). Зробити це бажано за 20-30 хвилин до початку приготування. Якщо у вас не вистачило на це часу, тоді просто очистіть баклажани від шкірки – гіркота повинна піти. Отже, додайте нарізаний баклажан в сковороду до решти інгредієнтів.
  • Перець промийте, видаліть плодоніжку і насіння, а решту наріжте тонкою соломкою і також надішліть на сковороду до м’яса і овочів. Не забувайте періодично помішувати вміст сковороди.
  • Картоплю очистіть від шкірки (швидше всього це зробити за допомогою овочечистки), потім промийте в достатній кількості холодної води, щоб змити пісок і бруд і наріжте досить великими кубиками.
  • Перекладіть картоплю до овочів і м’яса, додайте приблизно 1 склянка води, сіль, перець і спеції. Ретельно все перемішайте і накрийте сковороду кришкою. Доведіть вміст до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо з овочами до повної готовності овочів приблизно 40 хвилин.
  • При подачі можна прикрасити тушковану картоплю з м’ясом і баклажанами невеликою кількістю дрібно нарізаної свіжої зелені.
  • Приємного апетиту!