Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково
Простий покроковий рецепт картоплі з баклажанами і м’ясом
Ще один варіант смачного і корисного вечері для всієї родини. Спробуйте приготувати картоплю тушковану з м’ясом і баклажанами і насолодитеся чудовою грою смаку і аромату.
Інгредієнти:
М’якоть яловичини – 0,4 кг
Морква – 100 г
Ріпчаста цибуля – 100 г
Перець солодкий – 100 г
Баклажан – 100 г
Картопля – 0,5 кг
Приправи, перець і сіль – за смаком
Процес приготування:
Перед початком приготування потрібно добре м’ясо промити під проточною холодною водою. Потім його потрібно трохи обсушити. Зробити це можна кількома способами, наприклад, за допомогою паперового рушника.
Обсушенное м’ясо наріжте на порційні шматочки невеликого розміру (бажано, щоб їх товщина не перевищувала 1,5 сантиметрів).
Обсмажте м’ясо на попередньо розігрітій сковороді з 2 столовими ложками рослинного масла. Вогонь бажано використовувати на повну потужність, тому що в цьому рецепті важливо, щоб м’ясо максимально швидко покрилося апетитною золотистою скоринкою, яка допоможе зберегти соковитість м’яса і форму в подальшому процесі готування.
Ріпчасту цибулю і моркву очистіть за допомогою гострого ножа. Сполосніть водою і поріжте моркву тонкими смужками однакового розміру, а цибулю – середніми кубиками. Додайте овочі в сковороду з м’ясом і обсмажте при періодичному помішуванні протягом 10 хвилин.
Щоб прибрати з баклажана гіркоту, потрібно нарізати його кружечками (або кубиками) і покласти в солону воду (гарячу). Зробити це бажано за 20-30 хвилин до початку приготування. Якщо у вас не вистачило на це часу, тоді просто очистіть баклажани від шкірки – гіркота повинна піти. Отже, додайте нарізаний баклажан в сковороду до решти інгредієнтів.
Перець промийте, видаліть плодоніжку і насіння, а решту наріжте тонкою соломкою і також надішліть на сковороду до м’яса і овочів. Не забувайте періодично помішувати вміст сковороди.
Картоплю очистіть від шкірки (швидше всього це зробити за допомогою овочечистки), потім промийте в достатній кількості холодної води, щоб змити пісок і бруд і наріжте досить великими кубиками.
Перекладіть картоплю до овочів і м’яса, додайте приблизно 1 склянка води, сіль, перець і спеції. Ретельно все перемішайте і накрийте сковороду кришкою. Доведіть вміст до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо з овочами до повної готовності овочів приблизно 40 хвилин.
При подачі можна прикрасити тушковану картоплю з м’ясом і баклажанами невеликою кількістю дрібно нарізаної свіжої зелені.