Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково
Картопля з м’ясом, тушкована на сковороді
Думаєте, що на сковороді можна приготувати тільки смажену картоплю і смажене м’ясо? Ви глибоко помиляєтеся, і ми вас зараз в цьому переконаємо. Спробуйте приготувати за нашим рецептом надзвичайно смачну тушковану картоплю з м’ясом і грибами. Результат вас приємно здивує.
Інгредієнти:
Свинина або яловичина – 0,4 кг
Картопля – 1 кг
Сіль, перець, приправи – за вашим смаком
Гриби білі (відварені і заморожені) – 3 шт.
Вода – 1 стакан
Морква – 100 г
Цибуля ріпчаста – 100 г
Зелень кропу – ½ пучка
Рослинна олія – 50 мл
Процес приготування:
Гриби промийте, очистіть і відваріть в підсоленій воді протягом 1 години.
М’ясо промийте під проточною водою, видаліть плівки, жилки, а потім наріжте на шматочки середнього розміру (товщиною в 1-1,5 сантиметра).
Увімкніть плиту, налийте в неї 2-3 столові ложки рослинної олії без запаху і коли олія нагріється, перекладіть на сковороду нарізане м’ясо. Обсмажуйте його на середньому вогні до придбання м’ясом рівномірного золотистого відтінку.
Картоплю очистіть, промийте і покладіть в миску з водою, щоб вона не потемніла, поки ви будете займатися іншими інгредієнтами.
Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, сполосніть водою, а потім натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння (до речі, лушпиння від цибулі можна не викидати, а складати в окремий мішечок, а потім використовувати як фарбу для яєць на Великдень), помийте і наріжте дрібними кубиками.
Додайте подрібнені цибулю і моркву до жарящемуся м’яса на сковороді і обсмажте всі інгредієнти протягом 5-7 хвилин.
Злийте воду з картоплі і додайте нарізану картоплю до м’яса з овочами. Добре перемішайте.
Гриби покладіть в сковороду з м’ясом, картоплею та цибулею з морквою, долийте воду в такій кількості, щоб вона майже повністю покривала картоплю і м’ясо. Додайте сіль і спеції, а потім ретельно все перемішайте і закрийте кришкою. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте м’ясо з картоплею та грибами при слабкому кипінні приблизно годину.
Зелень кропу промийте, обсушіть, а потім дрібно наріжте. Готову тушковану картоплю посипте свіжою дрібно нарізаною зеленню.