Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Тушкована картопля з м’ясом, приготовлена в духовці

Дуже смачне, поживне і корисне блюдо. Картопля з м’ясом у духовці готується дуже просто і швидко, а у вас з’являється більше вільного часу на сім’ю та відпочинок.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5-0,6 кг
  • М’ясо (яловичина або свинина) – 0,5 кг
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • М’ясо промийте під проточною водою і злегка обсушіть паперовим рушником. Коли зайва волога випарується, наріжте м’ясо на шматочки середнього розміру (товщиною приблизно за 2-2,5 см).
  • Картоплю очистіть від шкірки, сполосніть водою, щоб змити весь бруд і пісок. Наріжте кожен бульба кубиком (розміром приблизно 2 х 2 см).
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою і розріжте навпіл. Кожну половину наріжте тонкою соломкою або тонкими півкільцями.
  • Моркву очистіть від шкірки, промийте, а потім натріть на крупній тертці (при бажанні ви можете нарізати моркву тонкими брусочками або кружальцями).
  • Перед тим як приступити до подальшої підготовки інгредієнтів, потрібно включити розігріватися духовку на 180-190 ºС.
  • Форму для запікання змастіть 2 столовими ложками рослинного масла. Першим шаром викладіть подрібнену картоплю. Додайте сіль і спеції за вашим смаком. Слідом за картоплею викладіть терту моркву і півкільця цибулі. В самому кінці викладаємо м’ясо, не забуваючи його так само посолити і приправити спеціями.
  • Залийте овочі з м’ясом половиною склянки води (якщо ви хочете, щоб вийшло більше бульйону, додайте цілу склянку води). Форму закрийте зверху листом фольги і відправте в духовку приблизно на 1 годину (можливо, вам знадобиться трохи більше часу, залежно від вашої духовки).
  • Готову страву присипте дрібно порізаною зеленню.
  • Приємного вам апетиту!