Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Класичний рецепт тушкованої картоплі з м’ясом у горщику

Картопля з м’ясом, приготовлена таким способом, виходить дуже м’якою і дуже смачною. Відмінний варіант для живильного сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • Яловичина або свинина – 500 г
  • Картопля – 600 г
  • Кетчуп або томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Морква – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Вода – 1 стакан
  • Сіль, перець та інші спеції — за смаком
  • Лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Рослинне масло – 5 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку займіться підготовкою м’яса: промийте в холодній воді, а потім трохи обсушити. Далі його потрібно нарізати на порційні шматочки. Їх розмір залежатиме від того, якого розміру горщики ви вибрали (якщо один великий, то шматки повинні бути більшими, якщо кілька маленьких щось дрібніше).
  • Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть у проточній воді, просушіть і наріжте дуже дрібними кубиками (хоча, за вашим бажанням, можна нарізати цибулю півкільцями, тоді його смак буде більш вираженим). Моркву також очистіть за допомогою овочечистки, змийте залишки землі і піску, а потім натріть на крупній тертці (знову ж, якщо ви любите більш виражений смак моркви, то наріжте її, наприклад, кружечками).
  • У сковороду налийте достатню кількість рослинної олії без запаху, а потім, коли воно добре розігріється, покладіть в нього нарізане м’ясо. Обсмажуйте м’ясо при постійному помішуванні до утворення рум’яної скоринки. Потім додайте до м’яса подрібнені моркву і цибулю і смажте ще близько 7-10 хвилин.
  • Солодкий перець промийте, видаліть плодоніжку і коробочку з насінням (можете сполоснути перець зсередини, щоб видалити залишилися поодинокі насіння). Перець розріжте навпіл, а кожну половину наріжте на кубики середньої величини.
  • Картоплю очистіть від шкірки, ретельно промийте в достатній кількості холодної води і розрізати на 4-8 частин залежно від того, якого розміру бульби картоплі ви використовуєте.
  • На дно горщика першим шаром потрібно викласти м’ясо з обсмаженими цибулею і морквою. Потім йде шар перцю і після нього – шар картоплі. Зверху полийте всі овочі маслом, в якому обсмажувалося м’ясо з морквою і цибулею. Потім додайте 2-3 столові ложки томатної пасти (або кетчупу, якщо вам подобається більш солодкуватий смак) і залийте склянкою холодної води (в залежності від обсягу вашого горщика, вам може знадобитися як більшу, так і меншу кількість рідини).
  • Також додайте сіль, спеції і 1-2 листки лавра. Закрийте горщик кришкою і поставте в духовку. Зверніть увагу, що попередньо розігрівати її не потрібно. Увімкніть духовку тільки після того, як поставите всередину горщик з м’ясом і овочами.
  • Виставте температуру до 180-190ºС і, коли духовка як слід розігріється, поставте таймер на 60-90 хвилин.
  • Перед подачею на стіл можна прикрасити готову страву дрібно посіченою зеленню кропу або петрушки.
  • Приємного апетиту!