Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково
Смачний рецепт картоплі з грибами і м’ясом
Чудове осіннє блюдо, яке наситить ваш організм всіма корисними мікроелементами і мінералами. Дуже ароматне, смачне і корисне блюдо. Прекрасний варіант для обіду або вечері.
Інгредієнти:
М’ясна вирізка (свиняча або яловича) – 0,5-0,6 кг
Картопля – 600-800 г
Морква 150 г
Ріпчаста цибуля – 150 г
Гриби лісові – 200 г
Сіль, перець та інші спеції – за смаком
Вода – 1 стакан
Лавровий Лист – 1-2 шт.
Свіжа зелень – 0,5 пучка
Процес приготування:
Якщо гриби у вас заздалегідь не оброблені, то переберіть їх, очистіть і промийте. Наріжте на невеликі шматочки і відваріть в підсоленій воді протягом години.
М’ясо сполосніть під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини. Наріжте м’якоть на невеликі шматочки, товщиною 1,5 – 2 сантиметри.
На сковороду налийте кілька ложок соняшникової олії без запаху, і коли воно розігріється, покладіть в нього шматочки м’яса. Обсмажуйте м’ясо на середньому вогні при періодичному помішуванні до тих пір, поки воно не покриється красивою золотистою скоринкою.
Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте кубиками середнього розміру. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Додайте до м’яса і обсмажте ще близько 5-7 хвилин.
Потім додайте на сковороду до м’яса відварені гриби (попередньо давши стекти зайвої рідини) і готуйте ще близько 20 хвилин.
Перекладіть м’ясо і гриби в каструлю, залийте холодною водою, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти. Доведіть до кипіння.
Поки м’ясо закипає, почистіть і наріжте середніми кубиками картоплю. Додайте її в каструлю з закипевшими грибами та м’ясом. Посоліть, поперчіть і додайте відповідні за смаком приправи.
Зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності всіх продуктів. Приблизно за 10 хвилин до закінчення готування, додайте в каструлю промитий лавровий лист.
Петрушку і кріп промийте і обсушіть. Коли вони просохнуть, дрібно наріжте і посипте зеленню готову страву перед подачею.