Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково
Тушкована картопля з овочами і м’ясом
Ця страва сподобається як любителям м’яса, так і любителям овочів. Смачна ніжна, неймовірно ароматна і дуже корисна тушкована картопля з м’ясом і овочами нагодує ситним вечерею всю вашу сім’ю.
Інгредієнти:
М’ясна вирізка (свинина або яловичина) – 0,5 кг
Баклажани – 200 г
Болгарський перець – 100 г
Картопля – 500 г
Цибуля ріпчаста – 100 г
Морква -100 г
Сіль – 1-2 щіпки
Перець чорний мелений – на кінчику ножа
Зубчики часнику – 2-3 шт.
Приправи – за смаком
Процес приготування:
М’ясну вирізку ретельно промийте, а потім трохи обсушити. Наріжте м’ясо на шматочки, товщиною близько 2-3 сантиметрів.
Сковороду поставте на вогонь і налийте в неї 2-3 столові ложки соняшникової олії без запаху. Викладіть на розігріту олію шматочки м’яса і обсмажте на середньому вогні до готовності.
Баклажан і перець промийте під проточною водою, видаліть плодоніжки. У перцю видаліть насіння і наріжте його тонкою соломкою. Баклажан наріжте невеликими кубиками і залийте гарячою солоною водою хвилин на 10-15. Завдяки солі баклажан випустить всю гіркоту. Додайте подрібнені перець і баклажан до м’яса. Добре перемішайте.
Цибулю і моркву почистіть, а потім цибулю наріжте тонкими півкільцями. Морква або наріжте тонкими брусочками, або натріть на крупній тертці. Додайте моркву і цибулю до інших овочів на сковороді.
Картоплю очистіть, промийте в холодній воді, а потім наріжте великими кубиками. Змішайте картоплю з м’ясом, перцем, баклажаном і цибулею з морквою. Якщо ви використовуєте глибоку сковороду, то можете продовжувати готувати в ній, в іншому випадку краще покласти всі інгредієнти в казан з товстим дном.
Долийте в овочі таку кількість води, щоб вона практично повністю їх покривала. Додайте у воду сіль, спеції і мелений перець.
Часник очистіть і дрібно наріжте (можна пропустити через прес) і посипте поверх овочів.
Закрийте посуд, в якій буде тушкуватися овочі з м’ясом кришкою і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте при невеликому кипінні до повної готовності овочів (близько 30 хвилин).
Готову страву можна подавати, прикрасивши дрібно порізаною зеленню.