Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачна картопля з м’ясом у мультиварці

Дуже просте, але в той же час смачне і ситне блюдо картоплю з м’ясом можна приготувати різними способами. Мабуть, приготування цієї страви в мультиварці – найпростіший спосіб, який значно економить господині час, проведений на кухні. Спробуйте приготувати картоплю з м’ясом в мультиварці за нашим рецептом, і у вас обов’язково все вийде.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,9-1 кг
  • М’ясо (свинина або яловичина) – 550-600 г
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець і інші ваші улюблені приправи – за смаком
  • Морква – 150 г
  • Ріпчаста цибуля – 150 г
  • Вода – 1000 мл
  • Томатна паста чи кетчуп – 2 ст. л.
  • Свіжа зелень кропу – 0,5 невеликого пучка

Процес приготування:

  • Першим ділом увімкніть мультиварку. Налийте до чаші 1,5-2 столові ложки соняшникової олії (рафінованої, без запаху) і включіть режим «Смаження», якщо у вас немає такого режиму, то підійде режим «Випічка». Потрібно дочекатися, поки чаша і масло добре розігріються. У деяких моделях мультиварки подають звуковий сигнал, коли досягають потрібної температури.
  • Поки масло і чаша розігріваються, промийте в холодній воді м’ясо, трохи осушіть його і наріжте невеликими кубиками, товщиною в 2-3 див. Перекладіть м’ясо в розігріту каструлю і починайте обсмажувати, періодично помішуючи силіконової лопаткою. Обсмажувати потрібно до тих пір, поки м’ясо не придбає приємний золотистий відтінок (це може статися раніше, ніж мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму «Смаження»).
  • Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте кубиками. Слідом за цибулею очистіть моркву від шкірки, промийте під холодною водою і натріть на крупній тертці (можна також її нарізати кубиками, кружечками, брусочками – як душі завгодно і як вам більше подобається).
  • Перекладіть подрібнені овочі до смаженій м’ясу і виставте час смаження 15 хвилин, не забувайте періодично помішувати вміст чаші в процесі обсмажування.
  • Поки готуються овочі, картоплю очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть нарізану картоплю в чашу мультиварки.
  • Літр води закип’ятіть, залийте їм м’ясо з овочами. Окріп використовується тут для прискорення процесу, завдяки йому ви скоротите час приготування на 20-30 хвилин.
  • Додайте до овочів з м’ясом сіль, перець і різні приправи. Не забудьте про лавровий лист і томатну пасту. Гарненько все перемішайте.
  • Закрийте кришку мультиварки і виставте режим «Гасіння» (якщо його немає, то – режим «Суп»). Час приготування зазвичай виставляється там автоматично, але якщо у вас є така можливість – виставте його самостійно (від 40 хвилин до 1 години).
  • Приблизно за 5-10 хвилин до готовності, промийте кріп, обсушіть його і наріжте дрібно. Посипте порубаним кропом м’ясо з овочами і закрийте кришку, продовжимо готування до закінчення режиму.
  • Як тільки мультиварка пропищит, смачний обід готовий!
  • Приємного вам апетиту!