Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачна картопля з м’ясом у мультиварці
Дуже просте, але в той же час смачне і ситне блюдо картоплю з м’ясом можна приготувати різними способами. Мабуть, приготування цієї страви в мультиварці – найпростіший спосіб, який значно економить господині час, проведений на кухні. Спробуйте приготувати картоплю з м’ясом в мультиварці за нашим рецептом, і у вас обов’язково все вийде.
Інгредієнти:
Картопля – 0,9-1 кг
М’ясо (свинина або яловичина) – 550-600 г
Лавровий Лист – 2 шт.
Сіль – за смаком
Перець і інші ваші улюблені приправи – за смаком
Морква – 150 г
Ріпчаста цибуля – 150 г
Вода – 1000 мл
Томатна паста чи кетчуп – 2 ст. л.
Свіжа зелень кропу – 0,5 невеликого пучка
Процес приготування:
Першим ділом увімкніть мультиварку. Налийте до чаші 1,5-2 столові ложки соняшникової олії (рафінованої, без запаху) і включіть режим «Смаження», якщо у вас немає такого режиму, то підійде режим «Випічка». Потрібно дочекатися, поки чаша і масло добре розігріються. У деяких моделях мультиварки подають звуковий сигнал, коли досягають потрібної температури.
Поки масло і чаша розігріваються, промийте в холодній воді м’ясо, трохи осушіть його і наріжте невеликими кубиками, товщиною в 2-3 див. Перекладіть м’ясо в розігріту каструлю і починайте обсмажувати, періодично помішуючи силіконової лопаткою. Обсмажувати потрібно до тих пір, поки м’ясо не придбає приємний золотистий відтінок (це може статися раніше, ніж мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму «Смаження»).
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте кубиками. Слідом за цибулею очистіть моркву від шкірки, промийте під холодною водою і натріть на крупній тертці (можна також її нарізати кубиками, кружечками, брусочками – як душі завгодно і як вам більше подобається).
Перекладіть подрібнені овочі до смаженій м’ясу і виставте час смаження 15 хвилин, не забувайте періодично помішувати вміст чаші в процесі обсмажування.
Поки готуються овочі, картоплю очистіть, промийте і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть нарізану картоплю в чашу мультиварки.
Літр води закип’ятіть, залийте їм м’ясо з овочами. Окріп використовується тут для прискорення процесу, завдяки йому ви скоротите час приготування на 20-30 хвилин.
Додайте до овочів з м’ясом сіль, перець і різні приправи. Не забудьте про лавровий лист і томатну пасту. Гарненько все перемішайте.
Закрийте кришку мультиварки і виставте режим «Гасіння» (якщо його немає, то – режим «Суп»). Час приготування зазвичай виставляється там автоматично, але якщо у вас є така можливість – виставте його самостійно (від 40 хвилин до 1 години).
Приблизно за 5-10 хвилин до готовності, промийте кріп, обсушіть його і наріжте дрібно. Посипте порубаним кропом м’ясо з овочами і закрийте кришку, продовжимо готування до закінчення режиму.
Як тільки мультиварка пропищит, смачний обід готовий!