Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт картоплі з м’ясом в казані

Смачне і просте у приготуванні блюдо для сімейного вечері. Картопля з м’ясом у казані виходить соковитою, ніжною, ароматною і дуже смачною.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,8 – 1 кг
  • Морква – 1 велика або 2 середні
  • М’ясо – 500-600 г
  • Томатна паста/кетчуп – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова (без запаху) – 100 мл
  • Сіль, перець і різні спеції – за смаком
  • Окріп – 2-3 склянки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики (можна замінити на сухий часник)
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте м’ясо. Його потрібно ретельно промити, трохи обсушити, а потім нарізати досить крупно: товщина кожного шматочка повинна становити не менше 2-3 сантиметрів.
  • У казан налити 100 мл рослинного масла (ви можете зменшити кількість масла на ваш розсуд), перекладіть в нього нарізане м’ясо і обсмажте на сильному вогні. Обсмажувати потрібно до тих пір, поки з м’яса не випарується зайва рідина, а самі шматочки не стануть приємного золотистого кольору (на це піде приблизно 10-12 хвилин).
  • Поки обсмажується м’ясо, потрібно зайнятися картоплею. Краще вибирайте великі бульби, так ви витратите менше часу на чищення. Очистіть картопля від шкірки, промийте в достатній кількості холодної води, а потім розріжте кожну картоплину на 4-8 частин, в залежності від розміру бульби.
  • Додайте нарізану картоплю до смаженій м’ясу, перемішайте, щоб картопля просочився м’ясним соком, а потім залийте в казан таку кількість гарячої води (окропу), щоб вода повністю покрила картоплю.
  • Коли вода закипить, додайте в казан сіль і різні приправи (які саме будуть спеції, залежить від ваших смакових уподобань). Покладіть в казан до картоплі і м’яса 2 столові ложки томатної пасти або кетчупу. Акуратно перемішайте, закрийте казан кришкою, зменшіть вогонь на мінімум і дайте страві протомиться протягом 30-40 хвилин.
  • Приблизно за 10-15 хвилин до готовності додайте в казан 2 промитих лаврових листа.
  • Часник очистіть від лушпиння, і дрібно наріжте гострим ножем або пропустіть через спеціальний прес. Коли м’ясо з картоплею буде готовий, посипте його зверху подрібненим часником і дайте постояти під закритою кришкою хвилин двадцять. Завдяки цьому аромати і смакові якості страви зможуть розкритися на повну потужність.
  • Готову тушковану картоплю з м’ясом в казані подавайте в гарячому вигляді. Приємного вам апетиту!