Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково
Дієтичне тісто для пельменів з рисового борошна (ПП рецепт)
Рисове борошно менш податлива при замісі тесту, ніж пшеничне, але при цьому вона є продуктом дієтичного харчування, містить мінерали і мікроелементи, корисні для організму і не містить глютену. Щоб готувати з цього продукту, потрібно знати деякі важливі моменти, які ми готові розкрити вам прямо тут.
Інгредієнти:
Борошно рисова – 3 склянки.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – ½ ч. л.
Вода окріп– 1/2 склянки.
Вода – 1/2 склянки
Рослинна олія – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рисове борошно просійте і пересипте в миску. Влийте половину склянки окропу в центр. Швидко вимісіть борошно ложкою, щоб вона заварилася, і тісто стало слухняним.
Яйце з сіллю збийте виделкою та однорідності і додайте півсклянки води кімнатної температури.
Додайте яєчну суміш в заготовку тіста, змішайте з рослинним маслом і вимішуйте спочатку ложкою, а коли це стане скрутним — руками, змазаними борошном.
Тісто зібрати в кулю, укутайте плівкою і поставте в холод на 2 години. Рисова мука повинна увібрати воду і тісто знайде щільність.
Рисове тісто готове. Його потрібно розкачати дуже тонко, при необхідності руки припудрювати рисової борошном.