Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Дієтичне тісто для пельменів з рисового борошна (ПП рецепт)

Рисове борошно менш податлива при замісі тесту, ніж пшеничне, але при цьому вона є продуктом дієтичного харчування, містить мінерали і мікроелементи, корисні для організму і не містить глютену. Щоб готувати з цього продукту, потрібно знати деякі важливі моменти, які ми готові розкрити вам прямо тут.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 3 склянки.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода окріп– 1/2 склянки.
  • Вода – 1/2 склянки
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Рисове борошно просійте і пересипте в миску. Влийте половину склянки окропу в центр. Швидко вимісіть борошно ложкою, щоб вона заварилася, і тісто стало слухняним.
  • Яйце з сіллю збийте виделкою та однорідності і додайте півсклянки води кімнатної температури.
  • Додайте яєчну суміш в заготовку тіста, змішайте з рослинним маслом і вимішуйте спочатку ложкою, а коли це стане скрутним — руками, змазаними борошном.
  • Тісто зібрати в кулю, укутайте плівкою і поставте в холод на 2 години. Рисова мука повинна увібрати воду і тісто знайде щільність.
  • Рисове тісто готове. Його потрібно розкачати дуже тонко, при необхідності руки припудрювати рисової борошном.
  • Приємного приготування з рисового тесту!