Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Рецепт тіста для домашніх пельменів з рослинним маслом

Масло надає тісту чудову еластичність, і ліпити з нього дуже комфортно, воно чудово розкочується і досить пластично. Але, важливо не переборщити, інакше тісто не буде скріплюватися при ліпленні. Для того щоб правильно завести тісто, дотримуйтесь нашої покрокової інструкції.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 4 склянки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода окріп – 250 мл
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Два рази просіяти пшеничне борошно в миску гіркою, розбийте в неї 2 яйця, покладіть цукровий пісок і сіль.
  • Вимісіть суміш ложкою, не поспішаючи і акуратно, воно буде виходити як би пластівцями. Влийте рослинне масло і знову вимісити.
  • Додайте окріп і заваріть борошно, акуратно перемішуючи ложкою.
  • Коли тісто трохи охолоне, можна перейти на вимішування руками, присипте стіл борошном руки і приступайте. Продовжуйте працювати з тестом, при необхідності можна додати трохи борошна.
  • Добре вимішене тісто-запорука відмінних пельменів. Коли на ваш погляд тісто готове — змочіть руки в маслі і ще раз вимісити тісто. Зберіть його у грудку, прикрийте рушником і залиште відлежатися на 30 хвилин, це важливо для набухання клейковини, щоб пельмені не розвалювалися. Тісто вийде м’яким і одночасно пружним.