Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Тісто для пельменів на молоці в домашніх умовах

Приготуємо тісто для пельменів на основі молока і води. Таке тісто при варінні не рветься і не розповзається. Покроковий рецепт допоможе вам правильно замісити смачне і ніжне тісто на молоці.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 450 р.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Просіяти пшеничне борошно у велику миску, бажано зробити це 2 рази, щоб уникнути непотрібних частинок і грудок і надати тесту легкість.
  • Об’єднайте холодне молоко і холодну воду в одній тарі.
  • У центрі борошна зробіть воронку і розбийте в неї сире яйце і сіль.
  • Лопаткою почніть вимішувати тісто, додайте потроху молоко і місіть тісто спочатку в мисці, поки там не закінчиться борошно.
  • На робочий стіл висипте 2 ст. л. борошна, перекладіть тісто і вимішуйте ще 10 хвилин. Тісто вийде крутим, скачайте його в кулю, покладіть в пакет, щільно загорніть і залиште на столі відпочивати на 1 годину.
  • Полежавшее тісто змінить свою структуру і стане еластичним і м’яким. Готуйте із задоволенням!