Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування тіста для пельменів на кефірі

Тісто на кефірі виходить більш легким для перетравлення і не розварюється при варінні. Пельмені на такому тесті можна відварити, приготувати на пару, посмажити з маслом на сковороді або запекти.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с – 500 р.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 200 р.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • У невеликий і глибокій мисці з’єднайте масло, сіль, соду, цукровий пісок. Перемішайте вміст за допомогою блендера. Тісто розпушиться за рахунок соди.
  • Сода гаситься кефіром кімнатної температури. Повільно заливайте його в тісто і продовжуйте збивати блендером. Вбийте яйце.
  • Борошно просіяти через сито і потроху засипте в тісто. Місіть тісто спочатку в мисці.
  • Як тільки тісто буде ставати густим — насипте борошно на стіл, руки також обсипте борошном і місіть 10 хвилин.
  • Зібрати тісто в кулю, обернути плівкою і поставити в холод на 60 хв. Кефірний тісто для пельменів необхідно розкачати тонко. При варінні вони спочатку збільшуються в розмірі, а потім приймають нормальний розмір. Приємною ліплення пельменів!