Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково
Рецепт заварного тіста для пельменів на окропі
За рахунок використання киплячої води борошно заварюється, і таке тісто чудово ліпиться. Воно м’яке, податливе і зовсім не прилипає при розкочуванні і не рветься ні при варінні, ні після заморозки.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 3,5 склянки.
Яйце – 1 шт.
Сіль – ½ ч. л.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Вода (окріп)– 2/3 склянки.
Процес приготування:
Покладіть в глибоку миску сире яйце, додайте масло і сіль. Три склянки борошна вищого сорту просійте через сито, так ви видаліть сторонні частинки, насичуючи її киснем, завдяки цьому тісто стане однорідним. З’єднайте борошно з яєчною сумішшю і добре перемішайте.
Закип’ятіть чайник. Тонким струменем виливайте в тісто окріп і одночасно розмішуйте лопаткою.
Після загустіння борошна, починайте м’яти тісто руками в мисці, поки не замесится вся борошно в посуді. Після, висипте на чистий стіл залишилися 1/2 склянки борошна і продовжуйте працювати з тестом на столі або дошці до гладкої консистенції 10 хвилин.
Накрийте тісто мискою, щоб воно не заветрелось, і на ньому не з’явилася скориночка. Залиште на 20 хвилин засмучуватися.
Тісто для пельменів готова, можна готувати з нього, або заморозити його, або зберігати в холодильнику 2 дні.