Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Простий рецепт тіста для пельменів без додавання яєць

Коли вдома закінчилися яйця, або ви не вживаєте їжу тваринного походження в силу переконань, або в пост — цей рецепт стане відмінним рішенням. Тільки не переборщіть з борошном, щоб тісто не стало крутим.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода – 1 стакан.

Процес приготування:

  • Враховуючи, що в рецепті практично один інгредієнт, дуже важливо його якість, а саме вміст клейковини в борошні. Особливість клейковини в тому, що вбираючи воду — вона набухає. Борошно просійте двічі в миску.
  • Сіль додайте в склянку з водою і перемішайте, залиште до розчинення.
  • Зробіть в центрі поглиблення борошна і влийте трохи води, перемішуючи ложкою, додайте воду і почніть замішувати.
  • Коли вся борошно змішується з водою — продовжіть замішувати тісто руками. Місіть на столі до того часу, поки тісто не стане однорідним і гладким, і буде легко відходити від рук.
  • Відбийте тісто об стіл, кілька разів легенько кинувши його. Зібрати тісто в кулю, вона повинна тримати форму і не розтікатися. Накрийте його вологим рушником і залиште на 20 хвилин «розійтися».
  • Тісто готове, можна ліпити пельмені.