Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково
Простий рецепт тіста для пельменів без додавання яєць
Коли вдома закінчилися яйця, або ви не вживаєте їжу тваринного походження в силу переконань, або в пост — цей рецепт стане відмінним рішенням. Тільки не переборщіть з борошном, щоб тісто не стало крутим.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 3 склянки
Сіль – ½ ч. л.
Вода – 1 стакан.
Процес приготування:
Враховуючи, що в рецепті практично один інгредієнт, дуже важливо його якість, а саме вміст клейковини в борошні. Особливість клейковини в тому, що вбираючи воду — вона набухає. Борошно просійте двічі в миску.
Сіль додайте в склянку з водою і перемішайте, залиште до розчинення.
Зробіть в центрі поглиблення борошна і влийте трохи води, перемішуючи ложкою, додайте воду і почніть замішувати.
Коли вся борошно змішується з водою — продовжіть замішувати тісто руками. Місіть на столі до того часу, поки тісто не стане однорідним і гладким, і буде легко відходити від рук.
Відбийте тісто об стіл, кілька разів легенько кинувши його. Зібрати тісто в кулю, вона повинна тримати форму і не розтікатися. Накрийте його вологим рушником і залиште на 20 хвилин «розійтися».