Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково
Еластичне тісто для приготування пельменів в хлібопічці
В сучасному ритмі життя хлібопічка – незамінна техніка для любителів страв з тіста, в тому числі пельменів і вареників з різними начинками. Ви економите свій час і бережете свої ручки. Ми приготуємо кольорове еластичне тісто з натурального барвника.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне в/с – 900 р.
Яйце С-0 – 2 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Вода питна холодна – 420 мл
Оливкова олія EV – 2 ст. л.
Петрушка або шпинат – 1 пучок.
Процес приготування:
Всі інгредієнти, крім зелені, розділіть на 2 рівні частини. У нас повинно вийти 2 тіста. У відро хлібопічки встановіть пряму насадку для тіста.
Підготуйте воду і яйця, щоб вони були кімнатної температури. Відміряйте кількість борошна, окремо просіяти її кілька разів і засипте в піч разом з сіллю, додайте олію і розбийте яйце.
Встановіть відро в хлібопічку, додайте воду, поставте програму «Пельмені». Залежно від моделі, назва може відрізнятися. Тісто приблизно вимішується в апараті 15-20 хвилин. Якщо тісто збирається в кутах, варто придивнути його лопаткою.
Готове тісто дістаньте з посуду, загорніть в плівку і залиште відпочити 30 хвилин. Потім можна розкачувати тісто і формувати пельмені.
Щоб отримати зелене тісто, попередньо поставте 210 мл води в морозильну камеру. Зелень наріжте і покладіть в блендер з 50 мл води з морозилки, подрібніть до однорідності і додайте решту воду, на 5 секунд увімкніть блендер, щоб змішати інгредієнти.
Зелену масу потрібно додати інші інгредієнти у відро хлібопічки і замішувати на тій же програмі. При готовності, оберніть тісто плівкою і приберіть в холод.
Обидва тесту можна використовувати окремо або можна зелене трохи розкачати, покласти в центр біле тісто, загорнути і поставити в холод на годину.
Вийшло кольорове тісто, з нього можна зробити незвичайні пельмені. Творіть із задоволенням!