Тісто для домашніх пельменів – класичний рецепт і 8 смачних варіантів з фото покроково

Еластичне тісто для приготування пельменів в хлібопічці

В сучасному ритмі життя хлібопічка – незамінна техніка для любителів страв з тіста, в тому числі пельменів і вареників з різними начинками. Ви економите свій час і бережете свої ручки. Ми приготуємо кольорове еластичне тісто з натурального барвника.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с – 900 р.
  • Яйце С-0 – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода питна холодна – 420 мл
  • Оливкова олія EV – 2 ст. л.
  • Петрушка або шпинат – 1 пучок.

Процес приготування:

  • Всі інгредієнти, крім зелені, розділіть на 2 рівні частини. У нас повинно вийти 2 тіста. У відро хлібопічки встановіть пряму насадку для тіста.
  • Підготуйте воду і яйця, щоб вони були кімнатної температури. Відміряйте кількість борошна, окремо просіяти її кілька разів і засипте в піч разом з сіллю, додайте олію і розбийте яйце.
  • Встановіть відро в хлібопічку, додайте воду, поставте програму «Пельмені». Залежно від моделі, назва може відрізнятися. Тісто приблизно вимішується в апараті 15-20 хвилин. Якщо тісто збирається в кутах, варто придивнути його лопаткою.
  • Готове тісто дістаньте з посуду, загорніть в плівку і залиште відпочити 30 хвилин. Потім можна розкачувати тісто і формувати пельмені.
  • Щоб отримати зелене тісто, попередньо поставте 210 мл води в морозильну камеру. Зелень наріжте і покладіть в блендер з 50 мл води з морозилки, подрібніть до однорідності і додайте решту воду, на 5 секунд увімкніть блендер, щоб змішати інгредієнти.
  • Зелену масу потрібно додати інші інгредієнти у відро хлібопічки і замішувати на тій же програмі. При готовності, оберніть тісто плівкою і приберіть в холод.
  • Обидва тесту можна використовувати окремо або можна зелене трохи розкачати, покласти в центр біле тісто, загорнути і поставити в холод на годину.
  • Вийшло кольорове тісто, з нього можна зробити незвичайні пельмені. Творіть із задоволенням!