Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково

Наваристий харчо з яловичини з помідорами

У цьому покроковому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати суп з м’яса яловичини без кістки, при цьому отримати наваристий суп харчо з ароматним жирком з допомогою сала. При цьому ми не будемо додавати томатну пасту, а обмежимося свіжими помідорами.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 400 р.
  • Солоне сало – 30 р.
  • Картопля – 3 шт.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Цибулина (дрібна) – 3 шт.
  • Свіжий помідор – 500 р.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кінза, петрушка, кріп – 1 пучок
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Горошок запашний – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчик
  • Гіркий перець чилі – 1 шт.
  • Сіль і мелений перець – за смаком
  • Базилік, хмелі — сунелі – на кінчику ножа.

Процес приготування:

  • М’якоть яловичини промийте, просушіть паперовим рушником наріжте на порції по 3 см. у довжину. Розрізи робіть не вздовж волокон, а поперек. Складаємо їх в каструлю, доливаємо 2,5 літра води і варимо 1,5 години, періодично знімаючи пінку.
  • Якщо м’ясо магазинне, краще після закипання злити воду, промити м’ясо і каструлю, щоб вивести всі непотрібні добавки з м’яса. Готове м’ясо викладіть в тарілку, а бульйон процідіть через сито.
  • Цибулини очистіть, наріжте дрібними шматочками і посмажте на гарячому маслі до золотистого кольору. Тут же додайте шматочки постигла яловичини.
  • Помідори залийте окропом на 4 хвилини, потім занурте в холодну воду і зніміть шкірку. Наріжте їх дрібними кубиками, покладіть в сковороду і тушкуйте 15 хвилин.
  • Картопля очистіть, вимийте, наріжте довгими брусочками і покладіть готуватися в бульйон. Коли він закипить — перекладіть попередньо промитий рис і вміст сковороди, посоліть і варіть 10 хв.
  • Подрібніть В ступці солоне сало, дрібно порзане попередньо з перцем, базиліком і хмелі-сунелі. Додайте більше половини наявної подрібненої зелені і продавлений через прес часник. Все добре розтовчіть товкачем. Перекладіть пряну приправу в суп і відразу відчуєте шикарний аромат.
  • Залиште суп постояти 15 хвилин для насичення всіх інгредієнтів і розлийте по тарілках. У тарілку покладіть трохи свіжої зелені і 1-2 кільця перцю чилі. Подавайте суп харчо з прісним лавашем або свіжої коржем.
  • Приємного апетиту!