Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково

Як приготувати суп харчо з яловичини по-грузинськи?

Якби ми перебували в Грузії, то могли б приготувати яскравий і ароматний суп харчо в традиційному стилі, на основі наваристою шурпи з яловичини, зі свіжою кислої аличею і розмолотими маслянистими волоськими горіхами. А можна приготувати справжній суп харчо в домашніх умовах? З нашим покроковим рецептом і дотриманням рекомендацій це не просто можливо, але і вийде смачне грузинське блюдо!

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • Грудинка яловичини – 600 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кардамон – 2 коробочки.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Запашний перець – на кінці ножа.
  • Перець-горошок – 4 шт.
  • Пастернак, хрін, селера.

Для супу:

  • Соус ткемалі – 2 ст. л.
  • Волоський горіх ядра – 1 стакан.
  • Рис – 100 р.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Часник – ½ головки.
  • Зелень: кінза, кріп, петрушка – ½ пучка.
  • Зелений базилік – 3 листочка.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Хмелі — сунелі – 1-2 ст. л.
  • Шафран – ½ ч. л.
  • Сіль, лимон і цукор – за смаком.

Процес приготування:

  • Візьміть м’ясо, промийте, просушіть паперовим рушником і нарізати на шматки розміром з сірникову коробку. Кістки не обов’язково розрубувати. Покладіть яловичину в каструлю і налийте води, лише покрити м’ясо, поставте на плиту до закипання. Злийте першу воду, там можуть бути шкідливі речовини.
  • Промийте м’ясо і каструлю, залийте новою водою, покладіть пастернак, селера, почищені і цілі хрін, цибулю і моркву. Після закипання зніміть піну і додайте спеції, посоліть, зменшіть вогонь, але щоб булькало. Готуйте 2 години, поки м’ясо не буде легко відставати від кістки.
  • Дістаньте з бульйону овочі і спеції за допомогою шумівки. Цибуля поділіть на 4 або 8 частин і наріжте смужками. Горіхи потовчіть в ступці, однорідності домагатися не слід. Рис промийте до прозорості води.
  • Шафран запарте киплячим бульйоном, прикрийте блюдечком на 5-10 хвилин. Якщо не знайшлося цієї спеції, можна замінити сумішшю порошку паприки і куркуми.
  • Засипте в суп рис, додайте стручок перцю, закип’ятіть і зменшіть вогонь.
  • Злегка обсмажте подрібнену цибулю. Горіхи обсмажте на сухій сковорідці.
  • Додайте соус ткемалі в суп. Перекладіть запарені шафран, приправте хмелі-сунелі. Подрібніть часник. Зелень дрібно порубаєте і перетріть з сіллю.
  • Коли рис буде готовий, додайте в харчо зелень і часник. Потримайте на вогні хвилину і вимикайте.
  • А тепер потрібно спробувати суп і при необхідності за допомогою солі, лимона або цукру довести страву до бажаного смаку. Дайте супу постояти і «дійти» 15-20 хвилин і розливайте в миски.
  • Приємного апетиту!