Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково
Дуже смачний рецепт приготування супу харчо з перловкою
Рецепт супу харчо з перловкою прийшов до нас ще з радянських часів. Суп виходить ситний, а замість соусу ткемалі використовуємо томатну пасту і аджику.
Інгредієнти:
Яловичина – 500 р.
Перловка – ½ склянки
Картопля – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Аджика – 2 ст. л.
Зелень — за смаком
Червоний мелений перець – 1/3 ч. л.
Хмелі — сунелі (суміш сушених трав– 1 ч. л.
Сметана для подачі – 2 ст. л.
Процес приготування:
Складіть шматки яловичини в глибоку каструлю, додайте воду і поставте варитися до закипання, зніміть першу піну, і готуйте під кришкою 1,5 години. Після цього додайте перлову крупу, попередньо замочену на 6-10 годин.
Овочі почистіть і вимийте. Картоплю наріжте середніми кубиками, покладіть в суп, закип’ятіть, зніміть пінку і поваріть 10 хвилин. Цибулю подрібнити, часник продавіть.
Вершкове масло розтопити на гарячій сковороді, покладіть часник, через хвилину – цибулю. Коли з’явиться апетитний золотистий колір — додайте, аджику і томатну пасту, перемішайте, тушкуйте 5 хвилин під закритою кришкою. Додайте моркву, натерту на тертці, і потримайте на вогні ще 3 хвилини. Покладіть зелень і через 3 хвилини вимкніть.
Перекладіть зажарку в каструлю і варіть до готовності ще хвилин 15.
Харчо повинен настоятися після приготування 20 хвилин. У тарілку викладіть трохи м’яса, залийте супом і посипте свеженарезанной зеленню. Додайте 1 ч. л. сметани в тарілку.