Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково
Як зварити смачний суп харчо з волоськими горіхами?
Волоський горіх є важливим пряним інгредієнтом в харчо і надає супу пікантність. А ось ткемалі, які не так легко придбати за межами Грузії, ми замінимо консервованими і свіжими помідорами, які нададуть необхідний смак і аромат.
Інгредієнти:
Яловичина – 500 р.
Кінза – 1 пучок
Волоський горіх ядра – 100 р.
Цибулина – 3-4 шт.
Перець чилі – 2 шт.
Зелень (петрушка, кріп) – за смаком
Олія соняшникова – 70 мл
Часник – 3 зубчики
Коріандр – 30 р.
Сіль і перець – за смаком
Помідор консервований – 400 р.
Помідор – 200 р.
Процес приготування:
М’ясо промийте і опустіть в глибоку каструлю, додайте 2,5 літра води, покладіть 2 головки очищеного від лушпиння і промитого цибулі, цілий перець чилі і гілки зелені і варіть, поки яловичина не розвариться.
Одну цибулину наріжте дрібними кубиками, а перець чилі дрібно порубаєте. Обсмажте в сотейнику на олії.
Свіжий помідор дрібно наріжте і додайте потушиться на 10-15 хвилин. М’ясо вийміть з бульйону, а його процідіть, і перелийте назад в каструлю.
Яловичину наріжте середніми кубиками, покладіть до овочів і трохи стушкуйте.
Очистіть часник, додайте коріандр сухий і полийте 1 ст. л. соняшникової олії. Кінзу дрібно порубаєте й змішайте з часником і спеціями.
Додайте приправу в харчо, перемішайте і нехай далі нудиться на вогні. Консервовані помідори очистіть, подрібніть і додайте товчені горіхи, варіть 10 хвилин.
Залиште суп під кришкою на 15 хвилин, поки підготуйте тарілки, промийте зелень для прикраси, в холодній воді і можна розливати ароматний харчо по порціях.