Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково

Як зварити смачний суп харчо з волоськими горіхами?

Волоський горіх є важливим пряним інгредієнтом в харчо і надає супу пікантність. А ось ткемалі, які не так легко придбати за межами Грузії, ми замінимо консервованими і свіжими помідорами, які нададуть необхідний смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 р.
  • Кінза – 1 пучок
  • Волоський горіх ядра – 100 р.
  • Цибулина – 3-4 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Зелень (петрушка, кріп) – за смаком
  • Олія соняшникова – 70 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Коріандр – 30 р.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Помідор консервований – 400 р.
  • Помідор – 200 р.

Процес приготування:

  • М’ясо промийте і опустіть в глибоку каструлю, додайте 2,5 літра води, покладіть 2 головки очищеного від лушпиння і промитого цибулі, цілий перець чилі і гілки зелені і варіть, поки яловичина не розвариться.
  • Одну цибулину наріжте дрібними кубиками, а перець чилі дрібно порубаєте. Обсмажте в сотейнику на олії.
  • Свіжий помідор дрібно наріжте і додайте потушиться на 10-15 хвилин. М’ясо вийміть з бульйону, а його процідіть, і перелийте назад в каструлю.
  • Яловичину наріжте середніми кубиками, покладіть до овочів і трохи стушкуйте.
  • Очистіть часник, додайте коріандр сухий і полийте 1 ст. л. соняшникової олії. Кінзу дрібно порубаєте й змішайте з часником і спеціями.
  • Додайте приправу в харчо, перемішайте і нехай далі нудиться на вогні. Консервовані помідори очистіть, подрібніть і додайте товчені горіхи, варіть 10 хвилин.
  • Залиште суп під кришкою на 15 хвилин, поки підготуйте тарілки, промийте зелень для прикраси, в холодній воді і можна розливати ароматний харчо по порціях.
  • Приємного апетиту!