Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково
Ароматний суп харчо з яловичини з соусом ткемалі
Один з обов’язкових інгредієнтів грузинського харчо є соус ткемалі – це сухофрукти, які можна придбати швидше в Грузії. Соус ткемалі з приємною сливової кислинкою – відмінна альтернатива, він складається з аличі (кислої сливи) і виступає прекрасною заправкою для супу і м’ясних страв. Приготуємо страву без горіха, адже є люди, яким їх не можна, а поласувати цим супом харчо хочеться.
Інгредієнти:
Яловича грудинка – 700 р.
Помідор маленький -6 шт.
Рис – 2/3 склянки
Цибулина – 2 шт.
Ткемалі – 1 ст. л.
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Часник – 5 зубчиків
Базилік і червоний мелений перець – ½ ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Петрушка — за смаком
Хмелі — сунелі – 2 ст. л.
Процес приготування:
М’ясо яловичини наріжте шматочками, залийте 3 літрами води і поставте на вогонь. Варіть 2 години, постійно прибираючи пінку. За 30 хв до готовності додати лаврушку і посоліть.
З помідорів зніміть шкірку, для цього зробіть надріз хрестом і занурте їх в окріп, через кілька хвилин шкурка почне відшаровуватися.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і пасеруйте на маслі. Помідори дуже дрібно подрібніть і покладіть до цибулі.
Рис промийте, з часнику зніміть піну і чекаємо готовності м’яса. Готовий бульйон процідіть через сито, м’ясо остудіть і наріжте невеликими шматками.
Покладіть в бульйон рис на 15 хвилин, поверніть м’ясо в каструлю, відправте цибулю, помідори, спеції, роздавлений часник і соус ткемалі. Проварюємо суп 10 хвилин, і залишаємо настоятися стільки ж.
Розлийте суп харчо по мисках, додайте рубану кинзу і насолоджуйтеся!