Суп харчо з яловичиною класичний – 9 рецептів харчо з рисом, картоплею з фото покроково
Класичний суп харчо, приготований в мультиварці
Для шанувальників мультиварки присвячується цей рецепт. Якщо бажаєте отримати більш наваристий суп — зваріть його на кістки, і просто зніміть м’ясо і наріжте шматочками, коли воно звариться.
Інгредієнти:
М’якоть яловичини – 500 р.
Волоський горіх ядра – 70 р.
Морква – 1 шт.
Рис – 100 р.
Цибулина – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Зелень (петрушка, кріп) – 1 пучок
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Часник – 1 зубчик
Мелений мускатний горіх мелений перець – на кінчику ножа
Сіль – за смаком
Хмелі — сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
М’ясо промийте і наріжте середніми шматочками упоперек волокон. Закладаємо його в каструлю, додаємо 2,5 літра води, закриваємо і ставимо режим варіння супу».
Моркву і цибулю очистіть, вимийте і наріжте однаковими кубиками. Очищений часник порубаєте ножем разом з чистою і обсушенной зеленню досить дрібно.
Помідор бланшируем в 0,5 літрах окропу, попередньо зробивши хрестоподібний надріз, занурюємо в крижану воду на хвилину. Зніміть шкірку, м’якоть перекладіть в блендер і перекрутіть в пюре.
Рис пересипте в сито і добре промийте під водою, нехай рідина стече. Волоський горіх переберіть від сміття і наріжте дуже дрібно.
Дістаньте приготоване м’ясо з чаші шумівкою і покладіть окремо. Бульйон процідіть, а чашу промийте, на режимі «смаження» пасеруйте в ній цибулю і моркву з маслом приблизно 5 хвилин.
Покладіть м’ясо до овочів і обсмажте 15 хвилин, викладіть томатну пасту, кашку помідорів і варіть 10 хвилин. Перелийте бульйон до засмажки, перекладіть рис і дрібні горіхи і варіть 45 хвилин із закритою кришкою на режимі «варіння супу». Додайте спеції, зелень з часником, сіль і через 15 хвилин вимикайте. Через 10 хвилин можна розливати ароматний суп по тарілках.
Харчо подається зі сметаною, цибулею пір’ям і шматочком лаваша або хліба. Можна поставити на стіл тарілку з сухариками для любителів похрумтіти.