Рецепт свинини, запеченої у фользі з овочами
Вашій увазі надається рецепт чудово смачною і красиво запеченої свинини з овочами. Цей рецепт має ім’я – «свинина-гармошка». Приготувати таку страву можна і до святкового столу, і для повсякденного меню.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 0.5 кг.
- Солодкий перець і помідори – 2 шт. по
- Твердий сир – 200 р.
- Сіль, часник і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Для приготування цієї страви візьміть саме м’ясну вирізку, промийте її водою і просушіть рушником.
- Гострим ножем зробіть глибокі надрізи в м’ясі через кожні 1,5 см і не доводьте розріз до підстави шматка.
- У вас вийде гарна «гармошка» з однакових шматочків м’яса, розташованих на загальній підставі.
- Помістіть м’ясо на шматок фольги і відразу на деко для запікання.
- Посипте його сіллю, спеціями і подрібненим на часничниці часником.
- Чудовий аромат дадуть такого м’яса прованські трави, орегано, чебрець і розмарин. Спеціями м’ясо добре натріть.
- Овочі (помідори і перець) промийте водою, видаліть плодоніжки і насіння перцю і нашаткуйте: помідори – не тонкими кільцями, перець – пластинками.
- Твердий сир наріжте на шматочки, відповідно до розміру надрізу. Любителі сиру можуть зробити сирні шматки товстими.
- Потім сформуйте красиву «гармошку». Для цього підготовлені овочі і сир помістіть в розрізи м’яса в суворій послідовності: перець, сир, помідор.
- Полийте м’ясо зверху невеликою кількістю рослинного масла і щільно загорніть краї фольги.
- Запікайте м’ясо при 200 градусах протягом 1 години.
- Потримайте м’ясо у вимкненій духовці ще хвилин 30 і виймайте його з фольги. На блюдо перекладіть його повністю шматком, щоб всі бачили вашу красу.
Їжте із задоволенням!