Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Рецепт свинини, запеченої у фользі з овочами

Вашій увазі надається рецепт чудово смачною і красиво запеченої свинини з овочами. Цей рецепт має ім’я – «свинина-гармошка». Приготувати таку страву можна і до святкового столу, і для повсякденного меню.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 0.5 кг.
  • Солодкий перець і помідори – 2 шт. по
  • Твердий сир – 200 р.
  • Сіль, часник і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Для приготування цієї страви візьміть саме м’ясну вирізку, промийте її водою і просушіть рушником.
  • Гострим ножем зробіть глибокі надрізи в м’ясі через кожні 1,5 см і не доводьте розріз до підстави шматка.
  • У вас вийде гарна «гармошка» з однакових шматочків м’яса, розташованих на загальній підставі.
  • Помістіть м’ясо на шматок фольги і відразу на деко для запікання.
  • Посипте його сіллю, спеціями і подрібненим на часничниці часником.
  • Чудовий аромат дадуть такого м’яса прованські трави, орегано, чебрець і розмарин. Спеціями м’ясо добре натріть.
  • Овочі (помідори і перець) промийте водою, видаліть плодоніжки і насіння перцю і нашаткуйте: помідори – не тонкими кільцями, перець – пластинками.
  • Твердий сир наріжте на шматочки, відповідно до розміру надрізу. Любителі сиру можуть зробити сирні шматки товстими.
  • Потім сформуйте красиву «гармошку». Для цього підготовлені овочі і сир помістіть в розрізи м’яса в суворій послідовності: перець, сир, помідор.
  • Полийте м’ясо зверху невеликою кількістю рослинного масла і щільно загорніть краї фольги.
  • Запікайте м’ясо при 200 градусах протягом 1 години.
  • Потримайте м’ясо у вимкненій духовці ще хвилин 30 і виймайте його з фольги. На блюдо перекладіть його повністю шматком, щоб всі бачили вашу красу.

Їжте із задоволенням!