Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Стейки з свинини в духовці

Вашій увазі надається ще один рецепт запеченої у фользі свинини – стейків. Секрет їх смаколики і соковитості укладений у правильному виборі м’яса. Візьміть для цього страви «мармурове» м’ясо з шийної частини туші.

Інгредієнти:

  • Філе шийної частини свинини – 0.5 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Соняшникова (оливкова) олія – 50 мл
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль, паприка солодка і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • Вибраний для запікання шматок свинини моєму холодною водою і рушником прибираємо всю вологу з поверхні.
  • Нарізаємо м’ясо на поперечні шматки товщиною не менше 2-3 сантиметрів.
  • Кожен шматок посипаємо сіллю з чорним перцем, потім намазуємо маслом і зверху посипаємо солодкою паприкою.
  • Залишаємо м’ясо на обробній дошці на півгодини для маринування.
  • Чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю шаткуємо його тонкими полуколечками.
  • Чистимо часник і нарізаємо поздовжніми скибочками.
  • Духовку розігріваємо до 220 градусів.
  • Фольгу нарізаємо великими квадратними шматочками, щоб зручно було загорнути м’ясо.
  • На шматочки фольги кладемо порційно нашатковану цибулю.
  • На цибулю кладемо підготовлені шматки м’яса.
  • М’ясо шпигуємо часточками часнику. Можна полити стейки невеликою кількістю пива, що додасть їм особливий смак.
  • Щільно загортаємо конвертиком фольгу на кожному стейку.
  • Укладаємо шматочки на деко і відправляємо його в гарячу духовку.
  • Запікаємо стейки протягом 40 хвилин.
  • Потім фольгу розгортаємо і ще 10 хвилин запікаємо до рум’яної скоринки.
  • Готові Стейки.

Їжте на здоров’я!