Стейки з свинини в духовці
Вашій увазі надається ще один рецепт запеченої у фользі свинини – стейків. Секрет їх смаколики і соковитості укладений у правильному виборі м’яса. Візьміть для цього страви «мармурове» м’ясо з шийної частини туші.
Інгредієнти:
- Філе шийної частини свинини – 0.5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Соняшникова (оливкова) олія – 50 мл
- Часник – 4 зубки.
- Сіль, паприка солодка і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- Вибраний для запікання шматок свинини моєму холодною водою і рушником прибираємо всю вологу з поверхні.
- Нарізаємо м’ясо на поперечні шматки товщиною не менше 2-3 сантиметрів.
- Кожен шматок посипаємо сіллю з чорним перцем, потім намазуємо маслом і зверху посипаємо солодкою паприкою.
- Залишаємо м’ясо на обробній дошці на півгодини для маринування.
- Чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю шаткуємо його тонкими полуколечками.
- Чистимо часник і нарізаємо поздовжніми скибочками.
- Духовку розігріваємо до 220 градусів.
- Фольгу нарізаємо великими квадратними шматочками, щоб зручно було загорнути м’ясо.
- На шматочки фольги кладемо порційно нашатковану цибулю.
- На цибулю кладемо підготовлені шматки м’яса.
- М’ясо шпигуємо часточками часнику. Можна полити стейки невеликою кількістю пива, що додасть їм особливий смак.
- Щільно загортаємо конвертиком фольгу на кожному стейку.
- Укладаємо шматочки на деко і відправляємо його в гарячу духовку.
- Запікаємо стейки протягом 40 хвилин.
- Потім фольгу розгортаємо і ще 10 хвилин запікаємо до рум’яної скоринки.
- Готові Стейки.
Їжте на здоров’я!