Соковита свинина, запечена з картоплею
Хоча сьогодні здивувати кого-небудь м’ясом з картоплею практично неможливо, все-таки це блюдо затребуване і дуже смачне. У даному рецепті вам пропонується запекти у фользі свинину, порізану шматочками разом з картоплею і зеленим цибулею. Готується страва просто і швидко.
Інгредієнти:
- Свинина – 0.5 кг.
- Картопля – 9 шт.
- Чорний перець, паприка і кмин – по 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 150 мл
- Зелена цибуля – 2 пучка.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою і нарізати на кружки до 1,5 см в товщину і обсушіть рушником.
- Промийте шматок м’яса, також обсушити і порізати на середні кубики.
- Покладіть м’ясо в миску, посоліть його, посипати приправами і добре перемішайте.
- Форму для запікання або на деко застеліть великим шматочком фольги з «запасом» по краях.
- Покладіть на фольгу нарізану картоплю, потім м’ясо зі спеціями і посипте все нашаткованою зеленою цибулею.
- Налийте до м’яса потрібну кількість соняшникової олії і ще раз все добре перемішайте.
- Фольгу щільно загорніть.
- Запікайте м’ясо з картоплею при 180 градусах протягом 1,5 годин.
- Після закінчення запікання перевірте м’ясо на готовність.
- Для отримання золотистої скоринки апетитною перед закінченням запікання відкрийте фольгу зверху і потримайте страву в духовці ще 15 хвилин.
- Подавайте до столу з солоними огірками, помідорами або грибами.
Приємного апетиту!