Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Соковита свинина, запечена з картоплею

Хоча сьогодні здивувати кого-небудь м’ясом з картоплею практично неможливо, все-таки це блюдо затребуване і дуже смачне. У даному рецепті вам пропонується запекти у фользі свинину, порізану шматочками разом з картоплею і зеленим цибулею. Готується страва просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0.5 кг.
  • Картопля – 9 шт.
  • Чорний перець, паприка і кмин – по 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 150 мл
  • Зелена цибуля – 2 пучка.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою і нарізати на кружки до 1,5 см в товщину і обсушіть рушником.
  • Промийте шматок м’яса, також обсушити і порізати на середні кубики.
  • Покладіть м’ясо в миску, посоліть його, посипати приправами і добре перемішайте.
  • Форму для запікання або на деко застеліть великим шматочком фольги з «запасом» по краях.
  • Покладіть на фольгу нарізану картоплю, потім м’ясо зі спеціями і посипте все нашаткованою зеленою цибулею.
  • Налийте до м’яса потрібну кількість соняшникової олії і ще раз все добре перемішайте.
  • Фольгу щільно загорніть.
  • Запікайте м’ясо з картоплею при 180 градусах протягом 1,5 годин.
  • Після закінчення запікання перевірте м’ясо на готовність.
  • Для отримання золотистої скоринки апетитною перед закінченням запікання відкрийте фольгу зверху і потримайте страву в духовці ще 15 хвилин.
  • Подавайте до столу з солоними огірками, помідорами або грибами.

Приємного апетиту!