Свинина, запечена в духовці з гірчицею
У даному рецепті вам пропонується приготувати смачну буженину з маринуванням і запіканням з гірчицею. Вона дуже ароматизує м’ясо, створює пікантну скоринку і перешкоджає витіканню соку.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 1 кг
- Гірчиця зернятками – 2 ст. л.
- Гірчиця їдальня і паприка – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- В окрему невелику ємність налийте олію, додайте до нього столову гірчицю і паприку в зазначених у рецепті кількостях, насипте сіль і чорний мелений перець і покладіть подрібнений часникодавку часник. Все ретельно змішайте. Кількість цих спецій можете змінити по своєму смаку.
- Шматок м’яса, вибраний вами для запікання, помістіть в миску і добре натріть його з усіх сторін приготовленої ароматною пастою з спецій.
- Поверх спецій рівномірно нанесіть на м’ясо зернову гірчицю.
- Миску щільно закрийте харчовою плівкою і поставте в холодне місце для маринування на кілька годин, краще на всю ніч.
- Після закінчення цього часу застеліть шматком фольги деко або спеціальну форму і акуратно, щоб не порушити шар гірчиці, перекладіть на неї мариноване м’ясо.
- М’ясо щільно і повністю загорніть фольгою.
- Духовку розігрійте до 250°. Помістіть в неї деко з м’ясом і запікайте протягом 20 хвилин. Запікати м’ясо краще всього на режимі «нижній нагрів, без конвекції».
- Потім зменшіть температуру духовки до 170° і продовжите запікання ще 1,5 години. Вимкніть Духовку, дайте м’ясу «відпочити» 30 хвилин і можете подавати до столу в гарячому вигляді.
- Охолоджене м’ясо чудово підійде для бутербродів.
Їжте на здоров’я!