Буженина з свинини у фользі
У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну буженину своїми рукам. Секрет цієї страви в тому, що м’ясо маринується зі спеціями протягом 12 годин, потім запікається і витримується в холодильнику протягом доби. Таке м’ясо вийде ніжним, соковитим і з дуже щільною текстурою.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний і червоний – по ½ ч. л.
- Базилік – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
- Шматок м’яса промийте холодною водою і ретельно просушіть, щоб абсолютно не було рідини на поверхні.
- Почистіть від лушпиння часник і наріжте його на поздовжні слайсы.
- Сухі спеції (перець і базилік) змішайте в окремій чашці. У цій суміші добре обваляйте часникові пластинки.
- За допомогою гострого ножа наколіть м’ясо по всій поверхні і в ці надрізи помістіть часник.
- Намажте м’ясо гірчицею, посипте залишилися спеціями і помістіть його в контейнер з щільною кришкою.
- Поставте м’ясо для маринування на 12 годин у холодильник.
- Після закінчення цього часу щільно загорніть м’ясо у фольгу і покладіть у форму для запікання.
- Готуйте м’ясо при 180 градусах протягом 1,5 годин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин.
- Запечене м’ясо залиште у вимкненій духовці на кілька годин.
- Потім перекладіть його в шматок фольги і поставте на добу в холодильник.
Ваша смачна буженина готова. Їжте на здоров’я!