Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Буженина з свинини у фользі

У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну буженину своїми рукам. Секрет цієї страви в тому, що м’ясо маринується зі спеціями протягом 12 годин, потім запікається і витримується в холодильнику протягом доби. Таке м’ясо вийде ніжним, соковитим і з дуже щільною текстурою.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний і червоний – по ½ ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  • Шматок м’яса промийте холодною водою і ретельно просушіть, щоб абсолютно не було рідини на поверхні.
  • Почистіть від лушпиння часник і наріжте його на поздовжні слайсы.
  • Сухі спеції (перець і базилік) змішайте в окремій чашці. У цій суміші добре обваляйте часникові пластинки.
  • За допомогою гострого ножа наколіть м’ясо по всій поверхні і в ці надрізи помістіть часник.
  • Намажте м’ясо гірчицею, посипте залишилися спеціями і помістіть його в контейнер з щільною кришкою.
  • Поставте м’ясо для маринування на 12 годин у холодильник.
  • Після закінчення цього часу щільно загорніть м’ясо у фольгу і покладіть у форму для запікання.
  • Готуйте м’ясо при 180 градусах протягом 1,5 годин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин.
  • Запечене м’ясо залиште у вимкненій духовці на кілька годин.
  • Потім перекладіть його в шматок фольги і поставте на добу в холодильник.

Ваша смачна буженина готова. Їжте на здоров’я!