Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Рецепт свинини, запеченої з часником

У даному рецепті вам пропонується запекти свинину з часником в маринаді з свіжого лимонного соку, паприки і рослинного масла. Додатково ароматизируем таке м’ясо чебрецем і розмарином. Свинина вийде ніжною і соковитою і не потребує попереднього маринуванні.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Часник – 4 зубки.
  • Лимон – 1 шт.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо (краще карбонад) промийте холодною водою і промокніть рушником всю рідину з поверхні, щоб воно було сухе.
  • Почистіть часник і поріжте його поздовжніми шматочками.
  • Шматок м’яса натріть з усіх сторін сіллю (приблизно 6 великих пучків).
  • Гострим ножем зробіть по всій поверхні м’яса надрізи і помістіть в них скибочки часнику, тобто нашпигуйте, що зробить м’ясо дуже ароматним.
  • У чашці змішайте сік одного лимона, соняшникова олія, мелену солодку паприку і чорний перець.
  • Отриманою сумішшю натріть м’ясо. Саме вона додасть м’ясу соковитість і ніжність.
  • Покладіть підготовлене м’ясо у форму для запікання, застелену шматком фольги.
  • Листочки чебрецю і розмарину дрібно поріжте і посипте ними м’ясо.
  • Фольгу щільно загорніть.
  • Запікайте свинину при 190° протягом 1 години.
  • Потім фольгу розгорніть, видалите чебрець і розмарин, інакше вони підгорять і продовжите запікання при температурі 240° ще 10 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.
  • Приготовану свинину з часником наріжте шматочками і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів і будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!