Рецепт свинини, запеченої з часником
У даному рецепті вам пропонується запекти свинину з часником в маринаді з свіжого лимонного соку, паприки і рослинного масла. Додатково ароматизируем таке м’ясо чебрецем і розмарином. Свинина вийде ніжною і соковитою і не потребує попереднього маринуванні.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Часник – 4 зубки.
- Лимон – 1 шт.
- Паприка – 2 ч. л.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо (краще карбонад) промийте холодною водою і промокніть рушником всю рідину з поверхні, щоб воно було сухе.
- Почистіть часник і поріжте його поздовжніми шматочками.
- Шматок м’яса натріть з усіх сторін сіллю (приблизно 6 великих пучків).
- Гострим ножем зробіть по всій поверхні м’яса надрізи і помістіть в них скибочки часнику, тобто нашпигуйте, що зробить м’ясо дуже ароматним.
- У чашці змішайте сік одного лимона, соняшникова олія, мелену солодку паприку і чорний перець.
- Отриманою сумішшю натріть м’ясо. Саме вона додасть м’ясу соковитість і ніжність.
- Покладіть підготовлене м’ясо у форму для запікання, застелену шматком фольги.
- Листочки чебрецю і розмарину дрібно поріжте і посипте ними м’ясо.
- Фольгу щільно загорніть.
- Запікайте свинину при 190° протягом 1 години.
- Потім фольгу розгорніть, видалите чебрець і розмарин, інакше вони підгорять і продовжите запікання при температурі 240° ще 10 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.
- Приготовану свинину з часником наріжте шматочками і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів і будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!