Свинина, запечена в духовці з сиром і помідорами
У даному рецепті вам пропонується запекти свинину у фользі з додаванням помідорів і сиру. У вас вийде і окреме смачне і соковите блюдо, і можна подати з відвареною картоплею. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Свинина – 0.5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Твердий сир – 150 р.
- Свіжі помідори – 2 шт.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо свинини промийте холодною водою, обсушіть і наріжте поперек волокон на шматочки товщиною до 2 сантиметрів.
- По своєму смаку посипте сіллю і спеціями.
- Злегка відбийте м’ясо кухонним молоточком з обох сторін.
- Деко для запікання застелити шматочком фольги, причому матова сторона повинна бути зовні.
- На фольгу укладіть відбиті шматочки м’яса одним рівним шаром.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями або півкільцями.
- Покладіть нашатковану цибулю на м’ясо.
- Помідори помийте, наріжте кружальцями і розкладіть поверх лука.
- Посипте помідори сіллю і спеціями або дрібно нашаткованої зеленню.
- Шматочок твердого сиру подрібніть на крупній тертці і посипте їм помідори.
- Щільно закрийте м’ясо другим шматочком фольги.
- Запікайте блюдо в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу фольгу зверху зніміть і продовжуйте запікати ще протягом 20 хвилин до повного розплавлення сиру.
Блюдо готове. Їжте на здоров’я!