Рецепт соковитого шашлику з свинини
У даному рецепті вам пропонується приготувати шалено смачний, ароматний і соковитий шашлик в звичайній домашній духовці. Додамо до нього кілька крапель рідкого диму і буде «на природі».
Інгредієнти:
- Свинина – 0.6 кг
- Цибуля-ріпка – 2 шт.
- Паста томатна і рослинне масло – по 2 ч. л.
- Сіль і спеції для шашлику і суха аджика за смаком.
- Рідкий дим – 2-3 краплі.
Процес приготування:
- Промийте холодною водою м’ясо свинини (бажано шийну частину), просушіть кухонним рушником і поріжте на великі, як для шашлику, шматочки.
- Покладіть м’ясо в глибоку миску, додайте спеції для шашлику і добре перемішайте.
- Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими полуколечками і розімніть руками, щоб він дав свій сік.
- М’ясо трохи посоліть і додайте суху аджику. Покладіть до нього підготовлений цибулю, томатну пасту і налийте рослинне масло.
- М’ясо ще раз перемішайте і поставте на 3 години в холодильник для маринування.
- Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть в шматок фольги, додайте до нього кілька крапель рідкого диму та помістіть його на деко. Фольгу щільно загорніть.
- Розігрійте духовку до 200°.
- Запікайте шашлик при даній температурі протягом півгодини.
- Потім фольгу зверху розкрийте, зменшіть температуру духовки до 180° і продовжуйте запікати шашлик ще півгодини.
- В кінці готування м’ясо посоліть за смаком і перемішайте.
- Шашлик готовий. Подавайте на стіл зі свіжими овочами і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!