Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Рецепт соковитого шашлику з свинини

У даному рецепті вам пропонується приготувати шалено смачний, ароматний і соковитий шашлик в звичайній домашній духовці. Додамо до нього кілька крапель рідкого диму і буде «на природі».

Інгредієнти:

  • Свинина – 0.6 кг
  • Цибуля-ріпка – 2 шт.
  • Паста томатна і рослинне масло – по 2 ч. л.
  • Сіль і спеції для шашлику і суха аджика за смаком.
  • Рідкий дим – 2-3 краплі.

Процес приготування:

  • Промийте холодною водою м’ясо свинини (бажано шийну частину), просушіть кухонним рушником і поріжте на великі, як для шашлику, шматочки.
  • Покладіть м’ясо в глибоку миску, додайте спеції для шашлику і добре перемішайте.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими полуколечками і розімніть руками, щоб він дав свій сік.
  • М’ясо трохи посоліть і додайте суху аджику. Покладіть до нього підготовлений цибулю, томатну пасту і налийте рослинне масло.
  • М’ясо ще раз перемішайте і поставте на 3 години в холодильник для маринування.
  • Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть в шматок фольги, додайте до нього кілька крапель рідкого диму та помістіть його на деко. Фольгу щільно загорніть.
  • Розігрійте духовку до 200°.
  • Запікайте шашлик при даній температурі протягом півгодини.
  • Потім фольгу зверху розкрийте, зменшіть температуру духовки до 180° і продовжуйте запікати шашлик ще півгодини.
  • В кінці готування м’ясо посоліть за смаком і перемішайте.
  • Шашлик готовий. Подавайте на стіл зі свіжими овочами і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!