Сирники із сиру в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Сирники із сиру з манкою, запечені в духовці
За пропонованим рецептом ви можете приготувати чудовий сніданок або полуденок, або просто солодкий перекус. Тісто замішуємо з манною крупою, що зробить сирники пишними. Зазвичай сирники в духовці погано тримають свою форму, тому вам пропонується особливий режим запікання.
Інгредієнти:
Сир – 200 р.
Цукор – 1 ст. л.
Манка – 3 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
У миску покладіть сир (краще взяти дрібнозернистий), вбийте куряче яйце, додайте цукор і можете покласти по своєму смаку прянощі або ванілін. Виделкою сир добре перемішайте.
Потім насипте до сирної маси манну крупу і замісіть однорідне тісто.
Руками, трохи змоченими водою, сформуйте з тіста невеликі колобки. Ці сирні заготовки добре обваляйте в борошні або панірувальних сухарях, щоб сирники запеклися в хрусткій скоринці.
Форму або на деко для випічки застелити шматочком пергаментного паперу і трохи змастіть її маслом. Розкладіть на деку всі сформовані сирні заготовки, надавши їм форму коржі.
Духовку розігрійте до 170°С і встановіть режим «Гриль». Деко з сирниками помістіть в розігріту духовку відразу під верхній гриль. Запікайте сирники протягом 10 хвилин. Потім переверніть їх на інший бік і продовжите запікання ще 10 хвилин. При такому способі запікання сирники не змінять своєї красивої форми і покриються рум’яної хрусткою скоринкою.
До приготованим ніжним сирним сирників подайте тепле молоко.