Сирники із сиру в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Ніжні і повітряні сирники із сиру з яблуками
Якщо в сирне тісто для сирників додати яблуко, то цей десерт сподобається дітям, так як їх зазвичай важко змусити їсти кисломолочні продукти. Сирники будуть солодкими і дуже ніжними.
Інгредієнти:
Сир – 500 р.
Яблука і яйце – 2 шт. по
Цукор і манка – по 2 ст. л.
Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
Сіль – 1 щіпка.
Ванільний цукор – за смаком.
Процес приготування:
Яблука для сирників промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте на велику або середню терку. Сильно подрібнювати яблука в пюре не треба, так як тісто від них буде рідким, і сирники не будуть тримати форму.
У посуд для замішування тіста покладіть сир, подрібнені яблука, додайте яйця, цукор (його можна замінити розтопленим медом), щіпку солі, ванільний цукор і добре перемішайте.
Потім в цю яблучно-сирну масу насипте манну крупу, розпушувач і замісити тісто до однорідного стану.
Залиште тісто на 20 хвилин при звичайній температурі, щоб манка ввібрала сік від яблук. Якщо тісто вийшло рідким, додайте до нього трохи борошна.
Приготоване тісто розкладіть в силіконові формочки і розмістіть їх на деку.
Духовку розігрійте до 190 °С. Запікайте сирники протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки зверху.
Подайте до цим чудовим сирників сметану або улюблене варення.