Сирники із сиру в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Ніжні і повітряні сирники із сиру з яблуками

Якщо в сирне тісто для сирників додати яблуко, то цей десерт сподобається дітям, так як їх зазвичай важко змусити їсти кисломолочні продукти. Сирники будуть солодкими і дуже ніжними.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 р.
  • Яблука і яйце – 2 шт. по
  • Цукор і манка – по 2 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванільний цукор – за смаком.

Процес приготування:

  • Яблука для сирників промийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте на велику або середню терку. Сильно подрібнювати яблука в пюре не треба, так як тісто від них буде рідким, і сирники не будуть тримати форму.
  • У посуд для замішування тіста покладіть сир, подрібнені яблука, додайте яйця, цукор (його можна замінити розтопленим медом), щіпку солі, ванільний цукор і добре перемішайте.
  • Потім в цю яблучно-сирну масу насипте манну крупу, розпушувач і замісити тісто до однорідного стану.
  • Залиште тісто на 20 хвилин при звичайній температурі, щоб манка ввібрала сік від яблук. Якщо тісто вийшло рідким, додайте до нього трохи борошна.
  • Приготоване тісто розкладіть в силіконові формочки і розмістіть їх на деку.
  • Духовку розігрійте до 190 °С. Запікайте сирники протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки зверху.
  • Подайте до цим чудовим сирників сметану або улюблене варення.
  • Їжте на здоров’я!