Сирники із сиру в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Найніжніші і пишні сирники без додавання манки

У даному рецепті вам пропонується приготувати сирники, замісивши тісто для них тільки на борошні і без манки, адже сирники на манці після остигання стають тонкими і втрачають свою принадність.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 р.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Ваніль, кориця або кардамон – за смаком.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста покладіть сир, додайте частину цукру і розмішайте його з допомогою виделки. Якщо у вас грубозернистий сир, то розмішайте його з допомогою блендера.
  • В отриману сирну масу насипте розпушувач, щіпку солі, спеції, інший цукор і перемішайте.
  • Потім вбийте до сиру куряче яйце і ще раз сирну масу розмішайте.
  • Потрібну кількість борошна просійте через сито, насипте її до сиру і замісіть тісто для сирників. Місіть тісто довго, до «чистої миски», щоб в ньому не було грудочок борошна.
  • З приготованого тесту зліпіть руками, змоченими водою, невеликі кульки (як волоський горіх) і надайте їм вид коржів.
  • Застеліть деко шматочком паперу для випічки і розкладіть на ньому сформовані сирники.
  • Випікайте сирники в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.
  • Приготовлені сирники викладіть на красиве блюдо, посипте подрібненим в пудру цукром і можете подавати до столу.
  • Приємного апетиту!