Сирники із сиру в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Найніжніші і пишні сирники без додавання манки
У даному рецепті вам пропонується приготувати сирники, замісивши тісто для них тільки на борошні і без манки, адже сирники на манці після остигання стають тонкими і втрачають свою принадність.
Інгредієнти:
Сир – 300 р.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 3-4 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Розпушувач – ½ ч. л.
Ваніль, кориця або кардамон – за смаком.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста покладіть сир, додайте частину цукру і розмішайте його з допомогою виделки. Якщо у вас грубозернистий сир, то розмішайте його з допомогою блендера.
В отриману сирну масу насипте розпушувач, щіпку солі, спеції, інший цукор і перемішайте.
Потім вбийте до сиру куряче яйце і ще раз сирну масу розмішайте.
Потрібну кількість борошна просійте через сито, насипте її до сиру і замісіть тісто для сирників. Місіть тісто довго, до «чистої миски», щоб в ньому не було грудочок борошна.
З приготованого тесту зліпіть руками, змоченими водою, невеликі кульки (як волоський горіх) і надайте їм вид коржів.
Застеліть деко шматочком паперу для випічки і розкладіть на ньому сформовані сирники.
Випікайте сирники в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.
Приготовлені сирники викладіть на красиве блюдо, посипте подрібненим в пудру цукром і можете подавати до столу.