Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний штрудель з яблуками та корицею

Випічка яблучного штруделя по даному рецепту має деякі особливості. Щоб десерт вийшов ніжним, потрібно якомога тонше розкачати тісто. Яблука для начинки брати тільки твердого сорту, щоб не розварилися при випічці. Ну і, звичайно, кориця. Нею посипаємо і яблучну начинку, і (бажано в суміші з тростинним цукром) верх рулету.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 р.
  • Яблука – 6 шт.
  • Горіхи волоські рубані – ½ ст.
  • Кориця – 1 ч. л. для начинки і 1 ч. л. для обсипання.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Вершкове масло – 150 р.
  • Тростинний цукор – 1 ст. л.
  • Жовток для змазування.

Процес приготування:

  • Попередньо розморожуємо листкове тісто.
  • Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і внутрішньої частини і нарізаємо маленькими кубиками. Посипаємо яблука двома ложками цукру, додаємо чайну ложечку кориці, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
  • Подрібнюємо у блендері або ножем волоські горіхи так, щоб шматочки були різних розмірів. Горіхи змішуємо з паніровкою і рештою цукром.
  • Розморожене тісто, трохи присипавши борошном, розкачуємо з допомогою качалки в тонкий лист правильної форми.
  • Тісто намазуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо горіховою сумішшю.
  • Потім викладаємо на тісто яблучну начинку.
  • Акуратно, щоб не пошкодити цілісність тесту, звертаємо його в рулет якомога щільніше.
  • Деко для випічки застеляємо спеціальним папером.
  • Рулет обережно перекладаємо на деко. Змащуємо його жовтком і посипаємо корицею, змішаної з тростинним цукром.
  • Випікаємо рулет при 190°С протягом 35 хвилин.
  • Приємного апетиту!