Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Як приготувати класичний яблучний штрудель в мультиварці?

Яблучний Штрудель, приготований за допомогою мультиварки, завжди виходить з яскравим і насиченим смаком, перед яким ніхто не може встояти. Важливо тільки тонко розкачати тісто,а яблука попередньо загасити. У вас вийде чудовий десерт для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 25 р.
  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Кориця за бажанням.
  • Цукрова пудра і шоколад для посипання.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте для штруделя яблучну начинку. Для цього яблука почистіть від шкірки і, видаливши серцевини з насінням, наріжте їх на маленькі кубики.
  • У чашу мультиварки покладіть вершкове масло і нарізані яблука і запечіть на програмі «Випічка» протягом 20 хвилин. За цей час їх обов’язково кілька разів перемішайте. Перекладіть Начинку на окрему тарілку і чашу помийте.
  • Попередньо розморожене листкове тісто дуже тонко, щоб просвічувалась, розкачайте качалкою.
  • На цей лист тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку, залишаючи вільними краю. Яблука посипте цукром. Його можна додати більше, ніж зазначено в рецепті, якщо у вас яблука кислі.
  • Тісто щільно загорніть в красивий рулет і закріпіть краю, щоб начинка не витекла при випічці.
  • Чашу приладу змастіть вершковим маслом і викладіть в неї рулет.
  • Випікайте яблучний штрудель на програмі «Випічка» протягом 80 хвилин. Штрудель можна перевернути в процесі випічки, так як мультиварка зазвичай не засмажує верх випічки. За 20 хвилин до закінчення процесу відкрийте кришку приладу для видалення пари, тоді пиріг не буде сирим.
  • Готовий пиріг посипте пудрою з цукру і натертим шоколадом.
  • Приємного чаювання!