Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Як приготувати класичний яблучний штрудель в мультиварці?
Яблучний Штрудель, приготований за допомогою мультиварки, завжди виходить з яскравим і насиченим смаком, перед яким ніхто не може встояти. Важливо тільки тонко розкачати тісто,а яблука попередньо загасити. У вас вийде чудовий десерт для святкового столу.
Інгредієнти:
Тісто листкове – 25 р.
Яблука – 5 шт.
Цукор – 4 ст. л.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Кориця за бажанням.
Цукрова пудра і шоколад для посипання.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте для штруделя яблучну начинку. Для цього яблука почистіть від шкірки і, видаливши серцевини з насінням, наріжте їх на маленькі кубики.
У чашу мультиварки покладіть вершкове масло і нарізані яблука і запечіть на програмі «Випічка» протягом 20 хвилин. За цей час їх обов’язково кілька разів перемішайте. Перекладіть Начинку на окрему тарілку і чашу помийте.
Попередньо розморожене листкове тісто дуже тонко, щоб просвічувалась, розкачайте качалкою.
На цей лист тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку, залишаючи вільними краю. Яблука посипте цукром. Його можна додати більше, ніж зазначено в рецепті, якщо у вас яблука кислі.
Тісто щільно загорніть в красивий рулет і закріпіть краю, щоб начинка не витекла при випічці.
Чашу приладу змастіть вершковим маслом і викладіть в неї рулет.
Випікайте яблучний штрудель на програмі «Випічка» протягом 80 хвилин. Штрудель можна перевернути в процесі випічки, так як мультиварка зазвичай не засмажує верх випічки. За 20 хвилин до закінчення процесу відкрийте кришку приладу для видалення пари, тоді пиріг не буде сирим.
Готовий пиріг посипте пудрою з цукру і натертим шоколадом.