Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт яблучного штруделя кіскою

У даному рецепті вам пропонується здивувати своїх гостей і близьких не тільки чарівним смаком десерту, але і незвичайним і красивим його зовнішнім виглядом – «кіскою». Такий яблучний штрудель володіє тільки одним недоліком – занадто швидко зникає зі столу.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 250 р.
  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яйце для змащування і пудра для посипання.

Процес приготування:

  • Спочатку чистимо від шкірки яблука, видаляємо серединки з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинками.
  • Яблука посипаємо зазначеною кількістю цукру і кориці і перемішуємо.
  • Попередньо розморожене тісто розкладаємо на робочій поверхні (зручно це робити на аркуші пергаментного паперу) і, присипавши борошном, розгортаємо в тонкий лист.
  • Лист тіста на око ділимо на три однакові частини. Праву і ліву частину надрізаємо косим розрізом на смужки товщиною до 1-2 см і довжиною до 5 см, щоб вийшло подобу ялинки.
  • На середину листа розкладаємо яблучну начинку.
  • Потім, загорнувши всередину верхній край тіста, заплітаємо красиву «косичку» поверх начинки. Нижній край тесту також підверніть, щоб начинка не витекла при випічці.
  • «Косичку» акуратно перекладаємо на деко, застелений папером для випічки, верх її змащуємо яєчним жовтком. Можна посипати яблучний штрудель подрібненими горіхами і змастити медом.
  • Випікаємо бісквіт в духовці при 190°С протягом 25-30 хвилин.
  • Приємного апетиту!