Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт яблучного штруделя кіскою
У даному рецепті вам пропонується здивувати своїх гостей і близьких не тільки чарівним смаком десерту, але і незвичайним і красивим його зовнішнім виглядом – «кіскою». Такий яблучний штрудель володіє тільки одним недоліком – занадто швидко зникає зі столу.
Інгредієнти:
Листкове тісто – 250 р.
Яблука – 4 шт.
Цукор – 4 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
Яйце для змащування і пудра для посипання.
Процес приготування:
Спочатку чистимо від шкірки яблука, видаляємо серединки з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинками.
Яблука посипаємо зазначеною кількістю цукру і кориці і перемішуємо.
Попередньо розморожене тісто розкладаємо на робочій поверхні (зручно це робити на аркуші пергаментного паперу) і, присипавши борошном, розгортаємо в тонкий лист.
Лист тіста на око ділимо на три однакові частини. Праву і ліву частину надрізаємо косим розрізом на смужки товщиною до 1-2 см і довжиною до 5 см, щоб вийшло подобу ялинки.
На середину листа розкладаємо яблучну начинку.
Потім, загорнувши всередину верхній край тіста, заплітаємо красиву «косичку» поверх начинки. Нижній край тесту також підверніть, щоб начинка не витекла при випічці.
«Косичку» акуратно перекладаємо на деко, застелений папером для випічки, верх її змащуємо яєчним жовтком. Можна посипати яблучний штрудель подрібненими горіхами і змастити медом.
Випікаємо бісквіт в духовці при 190°С протягом 25-30 хвилин.