Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування штруделя з листкового тіста з сиром

У даному рецепті вам пропонується спекти яблучно-сирний штрудель. Цей десерт, без сумніву, станемо вашим улюбленим, до того ж він готується швидко і просто. Листкове тісто беремо будь-який, який вам більше подобається. В начинку можна додати рубані горіхи та шматочки шоколаду.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 1 упаковка.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сир – 1 пачка.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Кориця і ванільний цукор – по 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Яйце для змащування.
  • Горіхи і шоколад на смак.

Процес приготування:

  • Дістаньте тісто з морозилки і залиште на столі при звичайній температурі на 30 хвилин. За цей час воно розморозиться.
  • Яблука почистіть і наріжте на маленькі шматочки.
  • Нарізані яблука покладіть в сковорідку з розтопленим вершковим маслом, посипте половиною зазначеної кількості цукру і корицею і тушкуйте кілька хвилин, щоб вони карамелизовались. Потім остудіть.
  • Сир змішайте з рештою цукром і покласти в нього шматочки шоколаду.
  • Охолоджені яблука перемішайте з сиром.
  • Тісто покладіть на рушник, присипте борошном і качалкою розкачайте в тонкий лист.
  • Рівним шаром викладіть на тісто приготовану яблучно-сирну начинку.
  • Поверніть все в рулет і закріпіть краї тіста, щоб начинка не витікала при випічці.
  • Застеліть спеціальним папером деко і змастіть її рослинним маслом.
  • Акуратно перекладіть рулет на деко і намажте його жовтком. Посипте рулет рубаними горіхами.
  • Випікайте яблучний штрудель в духовці при 190°С протягом 30 хвилин.
  • Готовий рулет посипте цукровою пудрою, охолодіть і подайте до столу.
  • Приємного чаювання!