Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт приготування штруделя з листкового тіста з сиром
У даному рецепті вам пропонується спекти яблучно-сирний штрудель. Цей десерт, без сумніву, станемо вашим улюбленим, до того ж він готується швидко і просто. Листкове тісто беремо будь-який, який вам більше подобається. В начинку можна додати рубані горіхи та шматочки шоколаду.
Інгредієнти:
Листкове тісто – 1 упаковка.
Яблука – 4 шт.
Сир – 1 пачка.
Цукор – 5 ст. л.
Кориця і ванільний цукор – по 1 ч. л.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Яйце для змащування.
Горіхи і шоколад на смак.
Процес приготування:
Дістаньте тісто з морозилки і залиште на столі при звичайній температурі на 30 хвилин. За цей час воно розморозиться.
Яблука почистіть і наріжте на маленькі шматочки.
Нарізані яблука покладіть в сковорідку з розтопленим вершковим маслом, посипте половиною зазначеної кількості цукру і корицею і тушкуйте кілька хвилин, щоб вони карамелизовались. Потім остудіть.
Сир змішайте з рештою цукром і покласти в нього шматочки шоколаду.
Охолоджені яблука перемішайте з сиром.
Тісто покладіть на рушник, присипте борошном і качалкою розкачайте в тонкий лист.
Рівним шаром викладіть на тісто приготовану яблучно-сирну начинку.
Поверніть все в рулет і закріпіть краї тіста, щоб начинка не витікала при випічці.
Застеліть спеціальним папером деко і змастіть її рослинним маслом.
Акуратно перекладіть рулет на деко і намажте його жовтком. Посипте рулет рубаними горіхами.
Випікайте яблучний штрудель в духовці при 190°С протягом 30 хвилин.
Готовий рулет посипте цукровою пудрою, охолодіть і подайте до столу.