Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Смачний яблучний штрудель з листкового тіста з родзинками

У даному рецепті вам пропонується спекти смачний яблучний штрудель з начинкою з яблук і родзинок. Він вийде дуже ніжним всередині і буде мати апетитну хрустку скоринку зовні. Готуємо з бездріжджового тесту, а для особливого аромату в начинку додамо ложку коньяку.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто бездріжджове – 250 р.
  • Яблука – 3 шт.
  • Родзинки – ½ ст.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Яйце для змащування і цукрова пудра для посипання.

Процес приготування:

  • Листкове тісто розморозьте.
  • Замочіть на 15-20 хвилин в гарячій воді родзинки, потім промийте і обсушіть рушником.
  • Почистіть яблука від шкірки і насіння і наріжте їх невеликими кубиками.
  • Протягом 3-4 хвилин потушкуйте нарізані яблука разом з замоченим родзинками на вершковому маслі, посипавши їх потрібною кількістю цукру і кориці. До солодких яблук додайте свіжий лимонний сік, а до кислих – трохи більше цукру. Начинку охолодіть.
  • Помістіть тісто на лист пергаментного паперу або рушник, щоб зручно було перекласти виріб на деко, і розкачайте його в тонкий пласт.
  • Тісто добре намажте розтопленим вершковим маслом.
  • Потім рівним шаром викладіть на лист приготовану яблучну начинку.
  • Поверніть все красивим рулетом і защипайте краю, щоб начинка не витекла.
  • Деко для випічки застелити спеціальним папером і намажте її рослинним маслом. Можна присипати папір манкою.
  • Рулет акуратно перекладіть на деко. Зробіть по верху рулету кілька поперечних надрізів і змастіть його яєчним жовтком.
  • Випікайте рулет при 190°С протягом 40 хвилин.
  • Готовий гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру. На порціонні шматочки нарізайте обережно і тільки з надрізів на поверхні, так як такий пиріг кришиться.
  • Приємного чаювання!