Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Смачний яблучний штрудель з листкового тіста з родзинками
У даному рецепті вам пропонується спекти смачний яблучний штрудель з начинкою з яблук і родзинок. Він вийде дуже ніжним всередині і буде мати апетитну хрустку скоринку зовні. Готуємо з бездріжджового тесту, а для особливого аромату в начинку додамо ложку коньяку.
Інгредієнти:
Листкове тісто бездріжджове – 250 р.
Яблука – 3 шт.
Родзинки – ½ ст.
Цукор – 3 ст. л.
Масло вершкове – 2 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
Коньяк – 1 ст. л.
Яйце для змащування і цукрова пудра для посипання.
Процес приготування:
Листкове тісто розморозьте.
Замочіть на 15-20 хвилин в гарячій воді родзинки, потім промийте і обсушіть рушником.
Почистіть яблука від шкірки і насіння і наріжте їх невеликими кубиками.
Протягом 3-4 хвилин потушкуйте нарізані яблука разом з замоченим родзинками на вершковому маслі, посипавши їх потрібною кількістю цукру і кориці. До солодких яблук додайте свіжий лимонний сік, а до кислих – трохи більше цукру. Начинку охолодіть.
Помістіть тісто на лист пергаментного паперу або рушник, щоб зручно було перекласти виріб на деко, і розкачайте його в тонкий пласт.
Тісто добре намажте розтопленим вершковим маслом.
Потім рівним шаром викладіть на лист приготовану яблучну начинку.
Поверніть все красивим рулетом і защипайте краю, щоб начинка не витекла.
Деко для випічки застелити спеціальним папером і намажте її рослинним маслом. Можна присипати папір манкою.
Рулет акуратно перекладіть на деко. Зробіть по верху рулету кілька поперечних надрізів і змастіть його яєчним жовтком.
Випікайте рулет при 190°С протягом 40 хвилин.
Готовий гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру. На порціонні шматочки нарізайте обережно і тільки з надрізів на поверхні, так як такий пиріг кришиться.