Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Як приготувати штрудель з листкового тіста з яблуками і горіхами?
Вашій увазі надається рецепт приготування смачного яблучного штруделя з мигдалевими горіхами. До нього потрібно подати сметану або морозиво. Готується він з будь-якого замороженого листкового тіста, а яблука і горіхи для начинки обов’язково карамелізуються. У вас із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій цього чудового десерту.
Інгредієнти:
Тісто – 500 р.
Яблука – 5 шт.
Мигдаль – 50 р.
Цукор – 4 ст. л.
Вершкове масло – 1-2 ст. л.
Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Попередньо листкове тісто розморозьте.
Яблука очистіть від шкірки і серцевини з насінням і наріжте маленькими кубиками.
Мигдальні горіхи подрібніть в чаші блендера.
Розігрійте на сковорідці вершкове масло, покладіть в нього нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею і тушкуйте їх протягом 7 хвилин. За цей час яблука карамелізуються.
Потім додайте в сковорідку подрібнений мигдаль, перемішайте і тушкуйте все ще 2-3 хвилини. Приготовану начинку трохи остудіть.
Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні, трохи присипте борошном і тонко розкачайте.
На лист тіста рівним шаром розкладіть яблучно-горіхову начинку.
Акуратно скрутіть всі рулетом і підігніть донизу її країв, щоб начинка не витікала при випічці.
Перекладіть Рулет на деко, застелене папером для випічки і змащений рослинним маслом.
На рулеті зробіть кілька поперечних надрізів. Змастіть рулет яєчним жовтком.