Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Як приготувати штрудель з листкового тіста з яблуками і горіхами?

Вашій увазі надається рецепт приготування смачного яблучного штруделя з мигдалевими горіхами. До нього потрібно подати сметану або морозиво. Готується він з будь-якого замороженого листкового тіста, а яблука і горіхи для начинки обов’язково карамелізуються. У вас із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій цього чудового десерту.

Інгредієнти:

  • Тісто – 500 р.
  • Яблука – 5 шт.
  • Мигдаль – 50 р.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вершкове масло – 1-2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука очистіть від шкірки і серцевини з насінням і наріжте маленькими кубиками.
  • Мигдальні горіхи подрібніть в чаші блендера.
  • Розігрійте на сковорідці вершкове масло, покладіть в нього нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею і тушкуйте їх протягом 7 хвилин. За цей час яблука карамелізуються.
  • Потім додайте в сковорідку подрібнений мигдаль, перемішайте і тушкуйте все ще 2-3 хвилини. Приготовану начинку трохи остудіть.
  • Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні, трохи присипте борошном і тонко розкачайте.
  • На лист тіста рівним шаром розкладіть яблучно-горіхову начинку.
  • Акуратно скрутіть всі рулетом і підігніть донизу її країв, щоб начинка не витікала при випічці.
  • Перекладіть Рулет на деко, застелене папером для випічки і змащений рослинним маслом.
  • На рулеті зробіть кілька поперечних надрізів. Змастіть рулет яєчним жовтком.
  • Випікайте рулет при 190°С протягом 35 хвилин.
  • Готовий рулет посипте зверху пудрою з цукру.
  • Приємного чаювання!