Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Випічка з яблуками завжди актуальна як для святкових заходів, так і для домашнього чаювання. Відмінним варіантом стане штрудель з яблуками з листкового тіста. Це неймовірно смачний, ніжний і в міру солодкий десерт. Його відмінна риса – він складається майже з однієї начинки (яблука, горіхи, родзинки, кориця) і досить тонкого шару тесту.

Класичний рецепт яблучного штруделя на листковому тісті

Вашій увазі надається класичний варіант цього смачного десерту. Класика приготування яблучного штруделя полягає в його незмінною начинку з яблук, подрібнених горіхів і кориці, а заморожене листкове тісто дозволить вам заощадити час.

Час готування – 1 ч.

Порції – 6.

Інгредієнти

  • Листкове тісто 2 аркуша
  • Яблука-3 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Цукрова пудра 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Горіхи ½ склянки (подрібнені)
  • Кориця ½ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт. (для змащування)

Процес приготування:

  • Почистіть від шкірки яблука і видаліть серцевину з насінням. Наріжте яблука на невеликі кубики і помістіть їх в окрему мисочку.
  • Яблука посипте цукром (2 ложки), корицею і борошном у вказаній в рецепті кількості, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб вони дали свій сік.
  • В окрему миску насипте подрібнені горіхи і змішайте їх з двома ложками цукру і панірувальними сухарями.
  • Листкове тісто, заздалегідь розморожене, розкладіть на папері для випічки або на обробній дошці і набагато розкачайте. Листи тесту рівномірно посипте сумішшю горіхів з сухарями. Зверху розкладіть підготовлену яблучну начинку.
  • Акуратно, щоб не пошкодити цілісність листів, загорніть тісто з начинкою у вигляді рулетів. Краї рулетів трохи загніть вниз.
  • Деко застеліть папером для випічки і трохи її намажте олією. Викладіть рулети на деко швом вниз. Змішайте один жовток з чайною ложкою води і отриманою сумішшю намажте рулети.
  • Потім на рулетах зробіть гострим ножем кілька поперечних надрізів, що дозволить нарізати готовий яблучний штрудель на порційні шматочки.
  • Випікайте яблучний штрудель в духовці, нагрітій до 190°С протягом 45 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки.

Їжте на здоров’я!

Штрудель з яблуками з листкового бездріжджового тіста

У даному рецепті вам пропонується спекти цю ароматну і неповторну випічку з листкового тіста без дріжджів. Тонке тісто зробить десерт хрустким і компактним. Незмінною начинкою для цього святкового страви яблука і горіхи, які можуть бути будь-якими: і волоські, мигдаль і фундук.

Інгредієнти:

  • Заморожене тісто бездріжджове – 2 листа.
  • Яблука – 3 шт.
  • Подрібнені горіхи – ½ ст.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Борошно і панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • Яйце для змащування.

Процес приготування:

  • Для яблучного штруделя попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть коробочку з насінням і наріжте їх на маленькі кубики.
  • Нарізані яблука перекладіть в глибоку тарілку, посипте їх цукром (2 ложки), корицею, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  • У цьому рецепті яблука потрібно карамелізувати. Для цього розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте в ньому яблука, посипати рештою цукром. Смажте до готовності.
  • В окремій мисочці змішайте подрібнені горіхи з панірувальними сухарями.
  • Горіхову та яблучну начинку розділіть на дві рівні частини для двох аркушів тесту.
  • Тісто розкладіть на папері для випічки (так зручніше працювати з тестом) і трохи розкачати, щоб лист був тоненьким.
  • Листи обов’язково намажте розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипте їх горіховою сумішшю.
  • На горіхи рівним шаром розкладіть підготовлену яблучну начинку.
  • Акуратно загорніть начинку в тісто у вигляді рулетів.
  • Кінці рулету підверніть вниз, щоб начинка не витекла при випічці.
  • Змастіть рулети зверху яєчним жовтком і зробіть кілька поперечних надрізів на поверхні.
  • Рулети перекладіть на деко, застелене папером і змащений рослинним маслом.
  • Випікайте яблучні штруделі при температурі 190°С протягом 40 хвилин.
  • Готову випічку трохи посипте зверху подрібненим в пудру цукром.
  • Їжте на здоров’я!

    Покроковий рецепт штруделя на дріжджовому листковому тісті

    Вашій увазі пропонується рецепт цього смачного десерту з використанням дріжджового тіста. Таке тісто вбирає при випічці багато яблучного соку, і тому яблучний штрудель може здатися сируватим. Рекомендується при згортанні рулету кожен оборот тесту змащувати вершковим маслом. Така випічка смачна і гарячою, і холодною.

    Інгредієнти:

    • Листкове дріжджове тісто – 500 р.
    • Яблука – 6 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Цукор – 6 ст. л.
    • Лимонний сік – 2 ст. л.
    • Кориця – 2 ч. л.
    • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
    • Родзинки за смаком.

    Процес приготування:

  • Попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука почистіть від шкірки, видалити серединку з насінням і наріжте їх на маленькі шматочки.
  • Покладіть яблука в окремий посуд, посипте цукром, додайте свіжий лимонний сік, корицю і за бажанням замочений у гарячій воді і обсушенный родзинки. Все добре перемішайте.
  • Розтопити в мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла.
  • Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні розкачати у вигляді прямокутника.
  • Рясно намажте лист тіста розтопленим маслом.
  • На масло рівномірно посипте панірувальні сухарі.
  • Рівним шаром розкладіть на аркуші тесту яблучну начинку, залишаючи вільними чотири краю.
  • Потім загніть краї тіста на начинку і акуратно скрутіть рулет. Кожен оборот тіста з начинкою рясно змащуйте маслом.
  • Застеліть папером деко для випічки і змастіть її рослинним маслом.
  • Приготований рулет акуратно перекладіть на деко, щоб не порушити його цілісність.
  • Верх рулету також намажте вершковим маслом.
  • Випікайте рулет при 190°С, не вище, протягом 45 хвилин. При випічці рулет кілька разів змастіть маслом.
  • Гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний штрудель з яблуками та корицею

    Випічка яблучного штруделя по даному рецепту має деякі особливості. Щоб десерт вийшов ніжним, потрібно якомога тонше розкачати тісто. Яблука для начинки брати тільки твердого сорту, щоб не розварилися при випічці. Ну і, звичайно, кориця. Нею посипаємо і яблучну начинку, і (бажано в суміші з тростинним цукром) верх рулету.

    Інгредієнти:

    • Листкове тісто – 500 р.
    • Яблука – 6 шт.
    • Горіхи волоські рубані – ½ ст.
    • Кориця – 1 ч. л. для начинки і 1 ч. л. для обсипання.
    • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
    • Цукор – 6 ст. л.
    • Вершкове масло – 150 р.
    • Тростинний цукор – 1 ст. л.
    • Жовток для змазування.

    Процес приготування:

  • Попередньо розморожуємо листкове тісто.
  • Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і внутрішньої частини і нарізаємо маленькими кубиками. Посипаємо яблука двома ложками цукру, додаємо чайну ложечку кориці, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
  • Подрібнюємо у блендері або ножем волоські горіхи так, щоб шматочки були різних розмірів. Горіхи змішуємо з паніровкою і рештою цукром.
  • Розморожене тісто, трохи присипавши борошном, розкачуємо з допомогою качалки в тонкий лист правильної форми.
  • Тісто намазуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо горіховою сумішшю.
  • Потім викладаємо на тісто яблучну начинку.
  • Акуратно, щоб не пошкодити цілісність тесту, звертаємо його в рулет якомога щільніше.
  • Деко для випічки застеляємо спеціальним папером.
  • Рулет обережно перекладаємо на деко. Змащуємо його жовтком і посипаємо корицею, змішаної з тростинним цукром.
  • Випікаємо рулет при 190°С протягом 35 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати штрудель з листкового тіста з яблуками і горіхами?

    Вашій увазі надається рецепт приготування смачного яблучного штруделя з мигдалевими горіхами. До нього потрібно подати сметану або морозиво. Готується він з будь-якого замороженого листкового тіста, а яблука і горіхи для начинки обов’язково карамелізуються. У вас із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій цього чудового десерту.

    Інгредієнти:

    • Тісто – 500 р.
    • Яблука – 5 шт.
    • Мигдаль – 50 р.
    • Цукор – 4 ст. л.
    • Вершкове масло – 1-2 ст. л.
    • Кориця – 1 ч. л.

    Процес приготування:

  • Попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука очистіть від шкірки і серцевини з насінням і наріжте маленькими кубиками.
  • Мигдальні горіхи подрібніть в чаші блендера.
  • Розігрійте на сковорідці вершкове масло, покладіть в нього нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею і тушкуйте їх протягом 7 хвилин. За цей час яблука карамелізуються.
  • Потім додайте в сковорідку подрібнений мигдаль, перемішайте і тушкуйте все ще 2-3 хвилини. Приготовану начинку трохи остудіть.
  • Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні, трохи присипте борошном і тонко розкачайте.
  • На лист тіста рівним шаром розкладіть яблучно-горіхову начинку.
  • Акуратно скрутіть всі рулетом і підігніть донизу її країв, щоб начинка не витікала при випічці.
  • Перекладіть Рулет на деко, застелене папером для випічки і змащений рослинним маслом.
  • На рулеті зробіть кілька поперечних надрізів. Змастіть рулет яєчним жовтком.
  • Випікайте рулет при 190°С протягом 35 хвилин.
  • Готовий рулет посипте зверху пудрою з цукру.
  • Приємного чаювання!

    Простий і смачний рецепт яблучного штруделя кіскою

    У даному рецепті вам пропонується здивувати своїх гостей і близьких не тільки чарівним смаком десерту, але і незвичайним і красивим його зовнішнім виглядом – «кіскою». Такий яблучний штрудель володіє тільки одним недоліком – занадто швидко зникає зі столу.

    Інгредієнти:

    • Листкове тісто – 250 р.
    • Яблука – 4 шт.
    • Цукор – 4 ст. л.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Яйце для змащування і пудра для посипання.

    Процес приготування:

  • Спочатку чистимо від шкірки яблука, видаляємо серединки з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинками.
  • Яблука посипаємо зазначеною кількістю цукру і кориці і перемішуємо.
  • Попередньо розморожене тісто розкладаємо на робочій поверхні (зручно це робити на аркуші пергаментного паперу) і, присипавши борошном, розгортаємо в тонкий лист.
  • Лист тіста на око ділимо на три однакові частини. Праву і ліву частину надрізаємо косим розрізом на смужки товщиною до 1-2 см і довжиною до 5 см, щоб вийшло подобу ялинки.
  • На середину листа розкладаємо яблучну начинку.
  • Потім, загорнувши всередину верхній край тіста, заплітаємо красиву «косичку» поверх начинки. Нижній край тесту також підверніть, щоб начинка не витекла при випічці.
  • «Косичку» акуратно перекладаємо на деко, застелений папером для випічки, верх її змащуємо яєчним жовтком. Можна посипати яблучний штрудель подрібненими горіхами і змастити медом.
  • Випікаємо бісквіт в духовці при 190°С протягом 25-30 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати класичний яблучний штрудель в мультиварці?

    Яблучний Штрудель, приготований за допомогою мультиварки, завжди виходить з яскравим і насиченим смаком, перед яким ніхто не може встояти. Важливо тільки тонко розкачати тісто,а яблука попередньо загасити. У вас вийде чудовий десерт для святкового столу.

    Інгредієнти:

    • Тісто листкове – 25 р.
    • Яблука – 5 шт.
    • Цукор – 4 ст. л.
    • Вершкове масло – 2 ст. л.
    • Кориця за бажанням.
    • Цукрова пудра і шоколад для посипання.

    Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте для штруделя яблучну начинку. Для цього яблука почистіть від шкірки і, видаливши серцевини з насінням, наріжте їх на маленькі кубики.
  • У чашу мультиварки покладіть вершкове масло і нарізані яблука і запечіть на програмі «Випічка» протягом 20 хвилин. За цей час їх обов’язково кілька разів перемішайте. Перекладіть Начинку на окрему тарілку і чашу помийте.
  • Попередньо розморожене листкове тісто дуже тонко, щоб просвічувалась, розкачайте качалкою.
  • На цей лист тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку, залишаючи вільними краю. Яблука посипте цукром. Його можна додати більше, ніж зазначено в рецепті, якщо у вас яблука кислі.
  • Тісто щільно загорніть в красивий рулет і закріпіть краю, щоб начинка не витекла при випічці.
  • Чашу приладу змастіть вершковим маслом і викладіть в неї рулет.
  • Випікайте яблучний штрудель на програмі «Випічка» протягом 80 хвилин. Штрудель можна перевернути в процесі випічки, так як мультиварка зазвичай не засмажує верх випічки. За 20 хвилин до закінчення процесу відкрийте кришку приладу для видалення пари, тоді пиріг не буде сирим.
  • Готовий пиріг посипте пудрою з цукру і натертим шоколадом.
  • Приємного чаювання!

    Смачний яблучний штрудель з листкового тіста з родзинками

    У даному рецепті вам пропонується спекти смачний яблучний штрудель з начинкою з яблук і родзинок. Він вийде дуже ніжним всередині і буде мати апетитну хрустку скоринку зовні. Готуємо з бездріжджового тесту, а для особливого аромату в начинку додамо ложку коньяку.

    Інгредієнти:

    • Листкове тісто бездріжджове – 250 р.
    • Яблука – 3 шт.
    • Родзинки – ½ ст.
    • Цукор – 3 ст. л.
    • Масло вершкове – 2 ст. л.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Коньяк – 1 ст. л.
    • Яйце для змащування і цукрова пудра для посипання.

    Процес приготування:

  • Листкове тісто розморозьте.
  • Замочіть на 15-20 хвилин в гарячій воді родзинки, потім промийте і обсушіть рушником.
  • Почистіть яблука від шкірки і насіння і наріжте їх невеликими кубиками.
  • Протягом 3-4 хвилин потушкуйте нарізані яблука разом з замоченим родзинками на вершковому маслі, посипавши їх потрібною кількістю цукру і кориці. До солодких яблук додайте свіжий лимонний сік, а до кислих – трохи більше цукру. Начинку охолодіть.
  • Помістіть тісто на лист пергаментного паперу або рушник, щоб зручно було перекласти виріб на деко, і розкачайте його в тонкий пласт.
  • Тісто добре намажте розтопленим вершковим маслом.
  • Потім рівним шаром викладіть на лист приготовану яблучну начинку.
  • Поверніть все красивим рулетом і защипайте краю, щоб начинка не витекла.
  • Деко для випічки застелити спеціальним папером і намажте її рослинним маслом. Можна присипати папір манкою.
  • Рулет акуратно перекладіть на деко. Зробіть по верху рулету кілька поперечних надрізів і змастіть його яєчним жовтком.
  • Випікайте рулет при 190°С протягом 40 хвилин.
  • Готовий гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру. На порціонні шматочки нарізайте обережно і тільки з надрізів на поверхні, так як такий пиріг кришиться.
  • Приємного чаювання!

    Покроковий рецепт приготування штруделя з листкового тіста з сиром

    У даному рецепті вам пропонується спекти яблучно-сирний штрудель. Цей десерт, без сумніву, станемо вашим улюбленим, до того ж він готується швидко і просто. Листкове тісто беремо будь-який, який вам більше подобається. В начинку можна додати рубані горіхи та шматочки шоколаду.

    Інгредієнти:

    • Листкове тісто – 1 упаковка.
    • Яблука – 4 шт.
    • Сир – 1 пачка.
    • Цукор – 5 ст. л.
    • Кориця і ванільний цукор – по 1 ч. л.
    • Масло вершкове – 2 ст. л.
    • Яйце для змащування.
    • Горіхи і шоколад на смак.

    Процес приготування:

  • Дістаньте тісто з морозилки і залиште на столі при звичайній температурі на 30 хвилин. За цей час воно розморозиться.
  • Яблука почистіть і наріжте на маленькі шматочки.
  • Нарізані яблука покладіть в сковорідку з розтопленим вершковим маслом, посипте половиною зазначеної кількості цукру і корицею і тушкуйте кілька хвилин, щоб вони карамелизовались. Потім остудіть.
  • Сир змішайте з рештою цукром і покласти в нього шматочки шоколаду.
  • Охолоджені яблука перемішайте з сиром.
  • Тісто покладіть на рушник, присипте борошном і качалкою розкачайте в тонкий лист.
  • Рівним шаром викладіть на тісто приготовану яблучно-сирну начинку.
  • Поверніть все в рулет і закріпіть краї тіста, щоб начинка не витікала при випічці.
  • Застеліть спеціальним папером деко і змастіть її рослинним маслом.
  • Акуратно перекладіть рулет на деко і намажте його жовтком. Посипте рулет рубаними горіхами.
  • Випікайте яблучний штрудель в духовці при 190°С протягом 30 хвилин.
  • Готовий рулет посипте цукровою пудрою, охолодіть і подайте до столу.
  • Приємного чаювання!