Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Штрудель з яблуками з листкового бездріжджового тіста

У даному рецепті вам пропонується спекти цю ароматну і неповторну випічку з листкового тіста без дріжджів. Тонке тісто зробить десерт хрустким і компактним. Незмінною начинкою для цього святкового страви яблука і горіхи, які можуть бути будь-якими: і волоські, мигдаль і фундук.

Інгредієнти:

  • Заморожене тісто бездріжджове – 2 листа.
  • Яблука – 3 шт.
  • Подрібнені горіхи – ½ ст.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Борошно і панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • Яйце для змащування.

Процес приготування:

  • Для яблучного штруделя попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть коробочку з насінням і наріжте їх на маленькі кубики.
  • Нарізані яблука перекладіть в глибоку тарілку, посипте їх цукром (2 ложки), корицею, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  • У цьому рецепті яблука потрібно карамелізувати. Для цього розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте в ньому яблука, посипати рештою цукром. Смажте до готовності.
  • В окремій мисочці змішайте подрібнені горіхи з панірувальними сухарями.
  • Горіхову та яблучну начинку розділіть на дві рівні частини для двох аркушів тесту.
  • Тісто розкладіть на папері для випічки (так зручніше працювати з тестом) і трохи розкачати, щоб лист був тоненьким.
  • Листи обов’язково намажте розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипте їх горіховою сумішшю.
  • На горіхи рівним шаром розкладіть підготовлену яблучну начинку.
  • Акуратно загорніть начинку в тісто у вигляді рулетів.
  • Кінці рулету підверніть вниз, щоб начинка не витекла при випічці.
  • Змастіть рулети зверху яєчним жовтком і зробіть кілька поперечних надрізів на поверхні.
  • Рулети перекладіть на деко, застелене папером і змащений рослинним маслом.
  • Випікайте яблучні штруделі при температурі 190°С протягом 40 хвилин.
  • Готову випічку трохи посипте зверху подрібненим в пудру цукром.
  • Їжте на здоров’я!