Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт штруделя на дріжджовому листковому тісті
Вашій увазі пропонується рецепт цього смачного десерту з використанням дріжджового тіста. Таке тісто вбирає при випічці багато яблучного соку, і тому яблучний штрудель може здатися сируватим. Рекомендується при згортанні рулету кожен оборот тесту змащувати вершковим маслом. Така випічка смачна і гарячою, і холодною.
Інгредієнти:
Листкове дріжджове тісто – 500 р.
Яблука – 6 шт.
Масло вершкове – 100 г.
Цукор – 6 ст. л.
Лимонний сік – 2 ст. л.
Кориця – 2 ч. л.
Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
Родзинки за смаком.
Процес приготування:
Попередньо листкове тісто розморозьте.
Яблука почистіть від шкірки, видалити серединку з насінням і наріжте їх на маленькі шматочки.
Покладіть яблука в окремий посуд, посипте цукром, додайте свіжий лимонний сік, корицю і за бажанням замочений у гарячій воді і обсушенный родзинки. Все добре перемішайте.
Розтопити в мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла.
Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні розкачати у вигляді прямокутника.
Рясно намажте лист тіста розтопленим маслом.
На масло рівномірно посипте панірувальні сухарі.
Рівним шаром розкладіть на аркуші тесту яблучну начинку, залишаючи вільними чотири краю.
Потім загніть краї тіста на начинку і акуратно скрутіть рулет. Кожен оборот тіста з начинкою рясно змащуйте маслом.
Застеліть папером деко для випічки і змастіть її рослинним маслом.
Приготований рулет акуратно перекладіть на деко, щоб не порушити його цілісність.
Верх рулету також намажте вершковим маслом.
Випікайте рулет при 190°С, не вище, протягом 45 хвилин. При випічці рулет кілька разів змастіть маслом.