Штрудель з яблуками з листкового тіста – 9 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт штруделя на дріжджовому листковому тісті

Вашій увазі пропонується рецепт цього смачного десерту з використанням дріжджового тіста. Таке тісто вбирає при випічці багато яблучного соку, і тому яблучний штрудель може здатися сируватим. Рекомендується при згортанні рулету кожен оборот тесту змащувати вершковим маслом. Така випічка смачна і гарячою, і холодною.

Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто – 500 р.
  • Яблука – 6 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Родзинки за смаком.

Процес приготування:

  • Попередньо листкове тісто розморозьте.
  • Яблука почистіть від шкірки, видалити серединку з насінням і наріжте їх на маленькі шматочки.
  • Покладіть яблука в окремий посуд, посипте цукром, додайте свіжий лимонний сік, корицю і за бажанням замочений у гарячій воді і обсушенный родзинки. Все добре перемішайте.
  • Розтопити в мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла.
  • Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні розкачати у вигляді прямокутника.
  • Рясно намажте лист тіста розтопленим маслом.
  • На масло рівномірно посипте панірувальні сухарі.
  • Рівним шаром розкладіть на аркуші тесту яблучну начинку, залишаючи вільними чотири краю.
  • Потім загніть краї тіста на начинку і акуратно скрутіть рулет. Кожен оборот тіста з начинкою рясно змащуйте маслом.
  • Застеліть папером деко для випічки і змастіть її рослинним маслом.
  • Приготований рулет акуратно перекладіть на деко, щоб не порушити його цілісність.
  • Верх рулету також намажте вершковим маслом.
  • Випікайте рулет при 190°С, не вище, протягом 45 хвилин. При випічці рулет кілька разів змастіть маслом.
  • Гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру.
  • Приємного апетиту!