Старовинний класичний рецепт олів’є 1897 року
Виявляється, «прабатько» нашого традиційного олів’є був придуманий французьким кухарем Люсьєном Олів’є в XIX столітті. Кухар жив і працював у Москві, де, як кажуть, і написав свій знаменитий салат, який дуже швидко полюбився російським. Вже у 1897 році Пелагея Александрова-Ігнатьєва видала книгу «Керівництво до вивчення основ кулінарного мистецтва», де, крім усього іншого, описала, як готувати олів’є. У первісному рецепті немає зеленого горошку, він з’явився пізніше як заміна важкодоступним каперсам, так і інші інгредієнти помітно відрізняються.
Інгредієнти:
- Рябчик або перепілка – 2 шт. (перепілки)
- Ракові шийки (мариновані або варені) – 200 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Огірки свіжі – 3 шт.
- Пікулі або мариновані огірки – від 2 до 7 шт.
- Оливки – 50 гр.
- Каперси – 50 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Ланспік – 200 гр.
- Салатні листя – за смаком.
- Майонез провансаль – для заправки.
Процес приготування:
Приємного апетиту!
Порада: не нехтуйте ланспиком – цей бульйон у вигляді желейних кубиків надає класичного олів’є дуже своєрідний смак.