Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт салату олів’є з м’ясом яловичини
Салат олів’є з м’ясом яловичини – це традиційний м’ясний салат, який багатьом подобається набагато більше «ковбасного» варіанту. Відварна яловичина тут є головним інгредієнтом, а інші компоненти варіюйте на свій розсуд. Можна додавати або не додавати варену моркву, огірки беруться солоні або свіжі. Заправка для цього салату робиться як з одного майонезу, так і з додаванням сметани.
Інгредієнти:
Яловичина відварена – 250 гр.
Огірок свіжий – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Картопля – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля зелена або ріпчаста – за смаком.
Горошок консервований – 1 банка.
Мелений перець – за смаком.
Сіль – за смаком.
Сметана – за смаком.
Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Відваріть яловичину заздалегідь. Щоб м’ясо вийшло м’яким, шматок яловичини зазвичай опускають в киплячу воду. Воду підсолити, додайте духмяний перець горошком і гвоздику в бутонах, а ще одну цибулину і моркву – так у вас вийде смачний бульйон.
Охолоджену яловичину наріжте кубиками, викладіть в салатник.
Яйця відваріть заздалегідь, остудіть, наріжте на яйцерезке, додайте в салатник.
Додайте туди ж моркву і картоплю, нарізані кубиками (відваріть і остудіть овочі заздалегідь).
Далі свіжий зелений або ріпчасту цибулю дрібно наріжте, додайте в салат.
Консервований горошок відцідити, додати в салат.
Присипте салат олів’є сіллю і меленим перцем, заправте соусом з майонезу і сметани, а можна і одним майонезом.
Перемішайте салат прикрасьте зверху кружальцями яєць або свіжого огірка і подавайте до столу.