Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт салату олів’є з м’ясом яловичини

Салат олів’є з м’ясом яловичини – це традиційний м’ясний салат, який багатьом подобається набагато більше «ковбасного» варіанту. Відварна яловичина тут є головним інгредієнтом, а інші компоненти варіюйте на свій розсуд. Можна додавати або не додавати варену моркву, огірки беруться солоні або свіжі. Заправка для цього салату робиться як з одного майонезу, так і з додаванням сметани.

Інгредієнти:

  • Яловичина відварена – 250 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена або ріпчаста – за смаком.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

  • Відваріть яловичину заздалегідь. Щоб м’ясо вийшло м’яким, шматок яловичини зазвичай опускають в киплячу воду. Воду підсолити, додайте духмяний перець горошком і гвоздику в бутонах, а ще одну цибулину і моркву – так у вас вийде смачний бульйон.
  • Охолоджену яловичину наріжте кубиками, викладіть в салатник.
  • Яйця відваріть заздалегідь, остудіть, наріжте на яйцерезке, додайте в салатник.
  • Додайте туди ж моркву і картоплю, нарізані кубиками (відваріть і остудіть овочі заздалегідь).
  • Далі свіжий зелений або ріпчасту цибулю дрібно наріжте, додайте в салат.
  • Консервований горошок відцідити, додати в салат.
  • Присипте салат олів’є сіллю і меленим перцем, заправте соусом з майонезу і сметани, а можна і одним майонезом.
  • Перемішайте салат прикрасьте зверху кружальцями яєць або свіжого огірка і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!