Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Дуже смачний рецепт салату олів’є з куркою
Салат олів’є з куркою – ще один провідний кулінарний тренд, який нерідко вінчає собою наші застілля. Воно й не дивно, адже таке олів’є дуже смачне, а готується простіше простого. Курятину для салату використовуйте відварену, запечену або копчену. Найкраще підійде куряча грудка.
Інгредієнти:
Куряча грудка – 1 шт.
Яйця курячі – 2-3 шт.
Огірок свіжий або солоний – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Кукурудза консервована – 0,5-1 банку.
Перець чорний мелений – за смаком.
Сіль – за смаком.
Майонез для заправки.
Сметана для заправки.
Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
Готове до вживання м’ясо курки без шкіри наріжте кубиками, викладіть в салатник.
Відварені картоплю і моркву остудіть, зніміть шкірку. Наріжте також, як і курку. Однакова нарізка усіх інгредієнтів додасть олів’є більш акуратний вигляд.
Овочеві кубики викладіть в салатник.
Огірок наріжте такими ж кубиками, як і всі інші продукти.
В олів’є з копченою куркою часто не додають горошок, а консервовану кукурудзу, відціджену від рідини. Але можна слідувати традиціям і додати горошок, якщо хочете.
Зелену цибулю наріжте і викладіть на салат.
Курячі яйця, зварені круто, наріжте кубиками, додайте до салату.
Зробіть соус із майонезу і сметани, додайте сіль і мелений чорний перець.
Крім того, в заправку можна додати дрібно подрібнену петрушку або кріп, але це вже на любителя.
Акуратно розмішайте олів’є з куркою, дайте йому постояти 30 хвилин, щоб трохи настоявся, а потім подавайте до столу.