Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Класичний рецепт олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком
Салат олів’є з ковбасою, горошком і солоним огірком – це той самий олів’є, який найчастіше готували в СРСР, адже він не вимагав якихось складних інгредієнтів, а солоні огірки в банках, на відміну від свіжих, можна було придбати цілий рік або ж взяти з власних коморах.
Інгредієнти:
Ковбаса варена – 300 гр.
Яйця – 2-3 шт.
Картопля – 2-3 шт.
Морква – 1 шт.
Горошок консервований – 0,5-1 банку.
Огірки солоні – 1-2 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Свіжий кріп – за смаком.
Майонез для заправки.
Сметана для заправки
Процес приготування:
Викладіть в салатник зварені і охолоджені, а потім очищені від шкірки і нарізані кубиками картоплю і моркву.
Варену ковбасу вищого сорту також наріжте і викладіть до овочів.
Цибуля зелена або ріпчаста дрібно наріжте.
Подрібніть солоні огірочки і перекладіть їх в салатник.
Горошок консервований відцідіть, викладіть до решти інгредієнтів.
Охолоджені варені круті яйця, нарізану кубиками, додайте в салат до решти інгредієнтів.
Змішайте майонез зі сметаною, щоб вийшла заправка. Кількість майонезу і сметани беріть на свій розсуд.
Заправте салат, підсолити і поперчіть його за своїм смаком.
Свіжий кріп дрібно порубаєте, його можна додати в заправку, так і просто присипати кропом верх салату.