Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото
Салат олів’є з індичкою
Олів’є з індичкою – теж варіація на тему класичного олів’є. Виходить такий салат більш дієтичним, ніж з будь-ковбасою. Якщо хочете ще більше знизити його калорійність, додайте заправку більше нежирної сметани, ніж майонезу, а також більше морквини, ніж картоплі.
Інгредієнти:
Грудка індички – 300 гр.
Морква – 1-2 шт.
Картопля – 2 шт.
Цибуля зелена – 1 пучок.
Огірок солоний або свіжий – 1 шт.
Горошок або кукурудза – 0,5 – 1 банку.
Яйце куряче – 3 шт.
Майонез для заправки.
Перець чорний мелений – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Відваріть заздалегідь до готовності в підсоленій воді філейну частину індички (можна стегенця).
Коли м’ясо остигне, наріжте його кубиками, покладіть в салатник.
Також вчините з морквою і картоплею. Нарізані овочі викладіть до м’яса в салатник.
Яйця зваріть круто, а після того, як вони охолонуть, наріжте кубиками і викладіть в салатник.
Свіжий або солоний огірок також наріжте кубиками, дотримуючись правило однаковою нарізки всіх компонентів салату.
Консервований горошок (можна замінити на цукрову кукурудзу) відцідіть, додайте в салат.
Підсолити олів’є і приправити меленим чорним перцем.
Майонезом або сметаною (або майонез + сметана) заправте салат, розмішайте і подавайте до столу трохи охолодженим.