Салат олів'є класичний – 10 покрокових рецептів з фото

Салат олів’є з індичкою

Олів’є з індичкою – теж варіація на тему класичного олів’є. Виходить такий салат більш дієтичним, ніж з будь-ковбасою. Якщо хочете ще більше знизити його калорійність, додайте заправку більше нежирної сметани, ніж майонезу, а також більше морквини, ніж картоплі.

Інгредієнти:

  • Грудка індички – 300 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Огірок солоний або свіжий – 1 шт.
  • Горошок або кукурудза – 0,5 – 1 банку.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Відваріть заздалегідь до готовності в підсоленій воді філейну частину індички (можна стегенця).
  • Коли м’ясо остигне, наріжте його кубиками, покладіть в салатник.
  • Також вчините з морквою і картоплею. Нарізані овочі викладіть до м’яса в салатник.
  • Яйця зваріть круто, а після того, як вони охолонуть, наріжте кубиками і викладіть в салатник.
  • Свіжий або солоний огірок також наріжте кубиками, дотримуючись правило однаковою нарізки всіх компонентів салату.
  • Консервований горошок (можна замінити на цукрову кукурудзу) відцідіть, додайте в салат.
  • Підсолити олів’є і приправити меленим чорним перцем.
  • Майонезом або сметаною (або майонез + сметана) заправте салат, розмішайте і подавайте до столу трохи охолодженим.
  • Приємного апетиту!